Home > Paulig plant investering van 45 miljoen in Poco Loco-productiesite in Roeselare

Paulig plant investering van 45 miljoen in Poco Loco-productiesite in Roeselare

Geschreven op 4 september 2020 om 09:18 door Mario De Wilde

Sinds 2010 maakt Poco Loco deel uit van Paulig. Deze Finse familiale groep omarmt verschillende voedingsbedrijven die samen goed zijn voor meer dan 2.000 medewerkers en een totale jaaromzet van 950 miljoen euro. Poco Loco zelf mag rekenen op meer dan 700 van die medewerkers en een jaaromzet van meer dan 267 miljoen euro. Na de recente investering in het rood-witte hoogbouwmagazijn plant Paulig een nieuwe investering van 45 miljoen in een bijkomende productiefaciliteit voor wraps in Roeselare.

Met de investering wil het bedrijf zijn positie als marktleider in tex-mex in Europa versterken en zijn innovatiemogelijkheden vergroten. Paulig is actief in 13 landen en heeft op dit moment 4 tex-mex productiefaciliteiten in Europa, waarvan twee in België. Deze derde fabriek in Roeselare zou naast de bestaande productiesite en het hoogbouwmagazijn in de Pildersweg gebouwd worden. Op dit moment wordt het dossier voorbereid om de bouwvergunning aan te vragen en als alles verder volgens plan verloopt, zou de productie in de nieuwe fabriek in het voorjaar van 2022 van start gaan.

“Deze investering is een belangrijke stap in de uitvoering van onze internationale groeistrategie. Het is de grootste investering ooit van Paulig buiten Finland en zal onze positie als marktleider in tex mex in Europa versterken”, zegt Rolf Ladau, CEO van Paulig. “De investering van 45 miljoen euro is erg belangrijk voor Poco Loco en voor de regio Roeselare, waar we al zo’n 700 mensen tewerkstellen. Dankzij deze nieuwe fabriek zullen we heel wat nieuwe jobs creëren. Met deze nieuwe fabriek blijven we investeren om een betrouwbare partner te zijn voor onze klanten en verzekeren we ook in de toekomst een continue aanvoer van tortilla wraps in een groeiende markt”, zegt Rogier Verkarre, Director bij Poco Loco.

Rekening houden met het klimaat

Paulig wil een duurzame koploper zijn in de voedings- en drankenindustrie en heeft hiervoor ambitieuze klimaatdoelen gesteld. Deze doelstellingen en de algemene impact op het klimaat worden in overweging genomen bij de bouw van de nieuwe fabriek. De locatie van de nieuwe fabriek in Roeselare laat toe om de logistiek en de klimaatimpact ervan te optimaliseren. Paulig onderzoekt ook de mogelijkheden om in de nieuwe fabriek duurzame energie te gebruiken. “Als voedings- en drankenbedrijf hebben we onze verantwoordelijkheid rond klimaat en gezondheid. De nieuwe fabriek zal een stuk energiezuiniger worden dan de bestaande fabrieken. Dit betekent meer volumes met hetzelfde energieverbruik ”, legt Rogier Verkarre uit.

 

 

 

Over Poco Loco

Poco Loco produceert tortillachips en wraps, taco’s, sauzen, dips en dinnerkits. Met dit assortiment behoort het bedrijf tot de marktleiders wereldwijd in private label Tex-Mex-producten. Poco Loco werd opgericht in 1994 en maakt sinds 2010 deel uit van Paulig. Deze Finse familiale groep omarmt verschillende voedingsbedrijven die samen goed zijn voor meer dan 2.000 medewerkers en een totale jaaromzet van 950 miljoen euro. Poco Loco zelf mag rekenen op meer dan 700 van die medewerkers en een jaaromzet van meer dan 267 miljoen euro. Met 2 productiesites in Roeselare blijft Poco Loco een sterk West-Vlaams verankerd bedrijf, maar dan wel eentje dat binnen een zeer internationale context opereert. Maar liefst 96% van alles wat in Roeselare wordt gemaakt, is voor het buitenland bestemd. Het bedrijf blijft jaar na jaar groeien.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.