Home > Parkeren in de Lippenslaan van Knokke-Heist? Wat zijn Shop & Go-plaatsen? Zo doe je dat best

Parkeren in de Lippenslaan van Knokke-Heist? Wat zijn Shop & Go-plaatsen? Zo doe je dat best

Geschreven op 7 januari 2022 om 09:14 door Mario De Wilde

Parkeren in de Lippenslaan staat vandaag voor veel mensen nog steeds hoog op de agenda. Toeristen parkeren graag in het hartje van de belangrijkste shoppingader van onze gemeente. En ook inwoners en tweedeverblijvers maken graag gebruik van de parkeerplekjes vlakbij hun favoriete winkels. Met de komst van de Shop & Go-plaatsen en het nieuwe parkeerplan zien sommigen evenwel het bos niet meer door de bomen. Daarom zetten we alle parkeermogelijkheden en –tarieven nog even op een rijtje.

Gratis parkeren?
• In de Lippenslaan – en in heel Knokke-Heist – kun je elke dag gratis parkeren van 19 uur ’s avonds tot 11 uur ’s morgens!
• Sinds 4 april 2021 zijn er verspreid over de hele Lippenslaan ook heel wat Shop & Go-plaatsen. Deze plaatsen vind je trouwens ook terug op het Alfred Verweeplein, de Kursaalstraat in Heist, enz.

Winkelen met mondmasker
Hier kun je voor kleine boodschappen een half uur gratis parkeren. Je herkent de Shop & Go-plaatsen aan de rode wegmarkering en een paal met een bordje. Neem zeker geen ticketje. Op de parkeerplaatsen zijn immers sensoren aangebracht die registreren hoelang een auto ter plaatse staat. Je krijgt met een tijdsmarge van 30 minuten ruim de tijd om je kleine boodschap te doen. Als je langer blijft staan, moet je een parkeerretributie van 60 euro betalen. Andere mensen moeten immers ook de kans krijgen om gebruik te maken van deze handige gratis parkeerplaatsen.

Betalend parkeren
Tot 2 uur lang parkeren
Van 11 tot 19 uur geldt er betalend parkeren in de Lippenslaan. Deze straat is het hartje van ons toeristisch centrum en bevindt zich dus in de rode zone. Dit wil zeggen dat je er maximum 2 uur lang kan parkeren. Je betaalt € 5 voor 2 uur parkeren:
• 2 euro voor het 1ste uur
• 3 euro voor het 2de uur

Blijf je toch langer staan?
Dan betaal je per halve dag een parkeerretributie van 30 euro.
De halve dagen worden gerekend van 11 tot 15 uur en van 15 tot 19 uur.

Langer parkeren?
Wil je voor langere tijd parkeren in de Lippenslaan? Maak dan gebruik van de praktische ondergrondse parking met 245 parkeerplaatsen op het Alfred Verweeplein (aan het stadhuis). Deze is 24/24 en 7/7 open.

Meer info?
www.parkeren.be/knokke-heist/parkeerbeleid of Parkingshop, Gemeenteplein 22 (groentemarkt).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.