Home > Paal en lat zorgen er voor dat KV Oostende in slechte papieren geraakt na 2-1 verlies tegen KV Mechelen

Paal en lat zorgen er voor dat KV Oostende in slechte papieren geraakt na 2-1 verlies tegen KV Mechelen

Geschreven op 15 januari 2023 om 10:01 door Mario De Wilde

Thalhammer diende te sleutelen aan zijn elftal want hij kon niet rekenen op Urhoghide, Ambrose en D’haese. Mebude, Ndicka en kregen hierdoor opnieuw een basisplaats. Bij de thuisploeg gaf de Mechelse coach op de doelman na het vertrouwen aan het elftal dat zich plaatste voor de halve finales van de Belgische beker.

De bezoekers begonnen goed aan de partij met een kopbal van Mebude en een plaatsbal van Bätzner. Na een snelle omschakeling was de volgende kans voor de thuisploeg. Storm koos het ruime sop maar Phillips redde knap. De hierna volgende mogelijkheid was wel raak. Een verre voorzet waaide over Ndicka heen en Hairemans versloeg de Oostendse doelman met een overhoekse kopbal. Echter, na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt voor buitenspel afgekeurd. De thuisploeg bleef de bezoekende verdediging teisteren maar de kustboys konden mede door een attente Phillips overeind blijven. Aan de overkant zag Amade een plaatsbal via de onderkant van de lat terug in het veld spatten. Na een afgeslagen hoekschop kon Atanga alleen op Coucke afgaan maar de kustboy besloot op de goed uitgekomen Coucke. Aan de overzijde ontsnapte KVO aan een mogelijke strafschop en een tweede gele kaart voor Rodin maar opnieuw redde de VAR Oostende. Hairemans besloot nadien op Phillips die tot dan toe een sterke partij keepte. De thuisploeg kreeg uiteindelijk het doelpunt waar het naar op zoek was. Da Cruz knalde een terugvallende bal snoeihard via de handen van Phillips in het dak van het doel (1-0). De laatste kans voor de rust was voor de bezoekers maar de infiltrerende Mebude vond geen medemaat voor doel.

Bij de rust voerde Thalhammer een wissel door. Medley bleef in de kleedkamer, dit ten voordele van de meer ervaren Brecht Capon. De eerste kans na de break was voor de kustboys. Een voorzet van Mebude werd met een hakje door Atanga richting doel gedevieerd maar Coucke ranselde de bal uit zijn doelvlak. Wat later zag de ijverige Mebude zijn grondscherend schot tegen de onderkant van de paal uiteenspatten. Coucke redde de meubelen voor de thuisploeg wanneer hij een schicht van Ndicka met één hand onschadelijk maakte. In de volgende fase vloerde Schoofs bijna zijn eigen doelman maar de bal rolde tergend traag via de paal terug het veld in. Op uur maakte Dwomoh zijn debuut. De verdiende gelijkmaker kwam er na een mooie combinatie door het centrum van de thuisdefensie. Bätzner was de afwerker van dienst (1-1). Lang bleef de gelijkmaker niet op het bord staan want Bates kopte een hoekschop van Hairemans voorbij een tevergeefs grabbelende Phillips (2-1). Mebude kreeg kort na tussenkomst van de VAR in plaats van geel onmiddellijk het rode karton te zien wat alles nog moeilijker maakte. In het slot van de wedstrijd knalde knalde Bätzner net voorlangs en in de omschakeling vertikte Mechelen het om de score verder uit te diepen.

Doelpunten: 39′ 1-0 (Da Cruz), 61 1-1 (Bätzner), 70′ (Bates) 2-1
Gele kaarten: 29′ Rodin, 47′ Bates, 74′ Mebude
Rode kaarten: 75′ Mebude
Scheidsrechter: Dhr. Boterberg
Ploegsamenstellingen:
KV Mechelen: Coucke, Walsh, Hairemans (71 Soelle Soelle), Malede (59′ Mrabti), Storm, Lavalée, Schoofs, Van Hoorenbeeck, Da Cruz (59′ Van Hecke), Bates, Verstraete
Invallers: Thoelen, Van Hecke, Mrabti, Soelle Soelle, Mukau, Bafdili
KV Oostende: Phillips, Ndicka (71′ Musayev), Rodin, Tanghe, Medley (46′ Capon), Amade (60′ Dwomoh), Rocha, Bätzner (81′ Berte), Atanga (71′ Wylin), Mebude, Sakamoto
Invallers: Hubert, Wylin, Capon, Dwomoh Jr., Boonen, Berte, Musayev

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.