Home > Overname van Sunparcs De Haan is een feit

Overname van Sunparcs De Haan is een feit

Geschreven op 6 januari 2019 om 21:16 door Mario De Wilde

De lang verwachte overname van Sunparcs De Haan is een feit. Home Invest Belgium, Belfius Insurance en de infrastructuurinvesteerders TINC en DG Infra Yield verwerven 51,43 procent van de aandelen van Sunparks De Haan NV. De nieuwe aandeelhouders willen het park grondig renoveren. Home Invest Belgium, Belfius Insurance, de beursgenoteerde infrastructuurinvesteerder Tinc en het infrastructuurfonds DG Infra Yield hebben samen met hun Franse partner de overname afgerond van Sunparks De Haan. De overname, die reeds eerder in oktober 2018 aangekondigd werd, omvat de verwerving van 51,43 procent van de aandelen. Het saldo van de aandelen in Sunparks De Haan NV wordt verworven door een Frans privéfonds, beheerd door Atream, een Franse vastgoedfondsenbeheerder.

Initiële periode van 15 jaar

Sunparks De Haan NV is eigenaar van een toeristisch leisure complex met gemeenschappelijke infrastructuur. De site geniet van een unieke ligging vlakbij de zee. Het leisure complex zal grondig gerenoveerd worden waarna het verder uitgebaat zal worden door Sunparks Leisure NV (onderdeel van de vakantiegroep Pierre & Vacances) op basis van een ‘triple net’ huurovereenkomst voor een initiële periode van 15 jaar en een geïndexeerde huurprijs.
De transactiewaarde ligt in lijn met de reële waarde en bedraagt voor de Belgische partijen circa 75 miljoen euro (na renovatie). Het bedrag wordt gefinancierd door eigen middelen van de aandeelhouders in combinatie met bankkredieten. Het complex zal volledig worden opgewaardeerd tot een Center Parcs village met 4 ‘birdies’.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.