Home > Overmorgen starten de ingrijpende werken aan Oostendse luchthaven. Twee maanden geen vliegverkeer

Overmorgen starten de ingrijpende werken aan Oostendse luchthaven. Twee maanden geen vliegverkeer

Geschreven op 23 januari 2024 om 07:28 door Mario De Wilde

Zoals reeds enkele weken geleden gemeld starten vanaf overmorgen 25 januari ingrijpende werkzaamheden op de Luchthaven Oostende-Brugge. De aannemer zal de start- en landingsbaan en de taxiwegen renoveren. Tijdens de werken is de luchthaven volledig gesloten. De werken nemen twee volle maanden in beslag en duren tot 27 maart 2024. Het verloop van de werken en meer informatie over de werken, kan je terugvinden op www.luchthaven-oostendebrugge.com/buurtinfo.

De aannemer werkt doorgaans elke dag van 6.00 tot 22.00 uur, behalve op zondag. Uitzonderlijk kan ook ‘s nachts tussen 22.00 en 6.00 uur en/of op zondag gewerkt worden, hierbij zal geluidshinder maximaal beperkt worden. Tussen 26 januari en 10 februari 2024 kan er eventuele geluidshinder mogelijk zijn naar aanleiding van het uitbreken van de verharding. De verkeershinder blijft beperkt, al kunnen de vele transporten voor wat extra verkeer zorgen. Alle werfverkeer verloopt via de ingang van de luchthaven. Er zijn geen bijkomende verkeersmaatregelen.

De wet schrijft voor dat er vóór de start van de werken een technisch verslag moet worden opgesteld. Daarin wordt uitleg gegeven over mogelijke verontreiniging in de bodem, zoals PFAS. Grondbank vzw is een erkende bodembeheerorganisatie die dit verslag goedkeurde. De mogelijkheden om PFAS-houdende grond te hergebruiken worden strikt toegepast. Deze werken aan de landingsbaan staan los van het bodemonderzoek dat bodemdeskundige ABO momenteel uitvoert.

Je kan de werken op de voet volgen via www.luchthaven-oostendebrugge.com/buurtinfo/.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.