Overdekte iglo LaBul op de Markt te Nieuwpoort is nieuwste wintercreatie van Wim Rommens
Naast restaurant Julien baat Wim Rommens nu op de kerstmarkt LaBul uit. LaBul is eigenlijk een overdekte iglo, opblaasbaar en toegankelijk voor iedereen. Je kan er terecht voor champagne, oesters, biertjes, gin tonics, maar van een iets hogere allure. Wim Rommens: “Het idee is eigenlijk ontstaan via een vriend die ik ken, die in Wallonië en in Brussel met dit concept naar de scholen trekt en daar de kinderen in toelaat die zich wat geborgen willen voelen”.
Wim Rommens baat sinds enige tijd restaurant Julien uit op het Marktplein te Nieuwpoort. Een aantal maanden geleden gaf het provinciebedrijf Westtoer er het startschot van ‘Zee van Smaak’. Dé winnaar van de Zee van Smaak-wedstrijd is trouwens Emin Avdovic, chef van restaurant Julien. “Die wedstrijd heeft ons ook wel extra op de kaart gezet. Dat merken we wel. We merken wel dat het ons een extra push gegeven heeft, ons iets meer op de kaart gezet heeft. Ik ben ervan overtuigd dat we daar nog de vruchten van zullen plukken, nu in het voorjaar. Nu we hebben dat gerecht, de griet met die langoustines nog altijd op de kaart staan. Je kunt gerust hier in LaBul komen aperitieven en daarna rustig bij ons komen eten, lunchen of dineren. Altijd welkom”, aldus een glunderende Wim Rommens. Tekst en foto’s Gino Ester
LaBul is tijdens de Kerstmarkt dagelijks open vanaf 11 uur. Restaurant Julien is geopend van dinsdag t.e.m. zaterdag.