Home > Over precies negen dagen start (H)eerlijk Brugge, familiefestival rond duurzame voeding

Over precies negen dagen start (H)eerlijk Brugge, familiefestival rond duurzame voeding

Geschreven op 16 mei 2024 om 06:52 door Mario De Wilde

Brugge maakt zich opnieuw op voor (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Deze zevende editie staat gepland tijdens het weekend van 25 en 26 mei 2024. Centraal dit jaar staat het thema voedselresten. Schrijf je in voor een workshop, volg een demo mee, luister naar inspirerende verhalen of proef tijdens de brunch en op het marktplein.

Afval bestaat niet  
Ooit al geproefd van het hart van een bloemkool? Het loof van je wortels? De schil van je aardappels? Maar liefst 1/3 van het voedsel dat onze landbouwers produceren belandt bij het afval, ook bij je thuis. Er zijn nochtans duizend-en-één manieren om je restjes om te toveren tot de ster van een volgende maaltijd. Het enige wat je nodig hebt is wat inspiratie en creativiteit. En daarvoor kan je op (H)eerlijk Brugge terecht.

Op het programma van (H)eerlijk Brugge 2024
Op zaterdag 25 mei zetten we de avond gezellig in met een Food Café waar enkele sprekers je vol passie vertellen over de vele mogelijkheden van voedselresten op de boerderij, in het restaurant en thuis. Net buiten onze stad is er ook micro-brouwerij De Innengaard die speciaal voor de avond een cocktail en mocktail serveert. Passeren de revue: Davy Delnat van Goed Kruid, Leyla Altmiskara, ervaren dumpster diver, en Dimitri De Mey van Grand Café De Republiek.

Op zondag 26 mei geniet je ‘s morgens van een brunch samengesteld door Lekker Van Hier en versgebakken wafels van Otto Waffle Atelier. Je proeft de hele dag door van allerlei duurzaam lekkers geserveerd door de leden van het Brugs Food Lab op het marktplein. Je kunt dit jaar opnieuw aansluiten bij de vele workshops, waar je zelf aan de slag kunt: samen met je kinderen zaadbommetjes en pannenkoeken maken of leren hoe je overschotjes omtovert tot iets verrassend lekkers. Voor kinderen is er een voedsel-zoektocht, ze kunnen hun eigen zaadbakjes maken, een gezelschapsspel over voeding spelen en veel meer.

Samen genieten van duurzame voeding  
(H)eerlijk Brugge zet de sector van duurzame voeding in de kijker en laat zo een breed publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met lokale en seizoensgebonden producten. Maar het festival mikt ook gewoon op gezelligheid, mensen samenbrengen en heerlijk genieten van alles wat je ziet, hoort en proeft. De gemoedelijke sfeer en de fabelachtige setting van het Koningin Astridpark maken van (H)eerlijk Brugge een ideale uitstap met het hele gezin.

Schepen van Klimaat, Energie en Milieubeleid Minou Esquenet: “(H)eerlijk Brugge is meer dan een foodfestival. Net als de voorbije jaren bieden we ook voor deze editie alle ingrediënten aan om een heel weekend te genieten en je te laten verrassen. Samen met het Brugs Food Lab toveren we het Astridpark opnieuw om tot een groot, gratis openluchtfeest waar bezoekers kunnen genieten van tal van activiteiten, een marktplein en inspirerende verhalen over gezonde en lokale voeding. We willen met (H)eerlijk Brugge immers iedereen laten kennismaken met verrassende, gezonde, smakelijke en lokale gerechten. Het festival is bovendien gratis en laagdrempelig. Iedereen is welkom. Ook voor gezinnen met kinderen staan er weer leuke activiteiten op het programma. Brugge biedt zoveel op het gebied van gezonde, smakelijke en lokale voeding dat we het uitgebreide aanbod opnieuw over twee dagen verspreiden.”

(H)eerlijk Brugge  25 & 26 mei 2024, Koningin Astridpark  

Het programma nalezen en inschrijven voor de verhalenavond, brunch en workshops kan via www.brugsfoodlab.be/heerlijkbrugge .

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.