Over 8 dagen start ‘La Caccia’ pop-uprestaurant op ’t Zand van Brugge
Vandaag precies over een week, op donderdag 15 oktober opent pop-uprestaurant La Caccia in Hotel Portinari op ’t Zand. Aan het fornuis? Niets minder dan het gerenommeerde team van D’s Deldycke Traiteurs. Bij La Caccia proef je zeven weken lang (tot 28 november) van wildgerechten en seizoensgebonden vis met een hedendaagse twist. Of hoe twee horecamensen in moeilijke omstandigheden voor een positieve schwung zorgen….
Het horecalandschap is de afgelopen maanden grondig door elkaar geschud. D’s Deldycke Traiteurs ruilde noodgedwongen zijn volle cateringagenda in voor enkele succesvolle zomerevents zoals Taratsa in Lauretum (Jabbeke). Ook bij Hotel Portinari kenden ze de laatste maanden een geslaagd terrasseizoen, wat Anthony Vermeersch graag wou doortrekken tijdens het najaar.
De ambitieuze ondernemers sloegen de handen in elkaar met La Caccia – Italiaans voor ‘de jacht’. Zoals de naam doet vermoeden, worden in het pop-uprestaurant voortreffelijke wildgerechten geserveerd, maar ook visliefhebbers zijn er aan het goede adres. Alle seizoensgebonden gerechten zijn klassiekers met een knipoog naar de moderne keuken. Een lekker glas wijn en de Mystical Forest-setting maken de totaalbeleving af.
Samenwerking tussen Brugse iconen
Hotel Portinari heeft een hart voor Brugge en kiest voluit voor samenwerkingen met locals. Het familiale boetiekhotel verwelkomt zijn gasten in een historisch pand op ’t Zand. Het hotel geeft oude meesters en hedendaagse kunstenaars een podium doorheen de ruimtes en gangen. Net zoals kunstmecenas Tommaso Portinari het hen voordeed.
Tommaso Portinari drukte eeuwen geleden zijn stempel op de Brugse kunstbeleving, vandaag doet D’s Deldycke Traiteurs dat op culinair vlak. Wat ooit startte op de markt als delicatessenzaak, is vandaag uitgegroeid tot een begrip op vlak van catering. Van huwelijk tot bedrijfsevent, D’s Deldycke Traiteurs staat tot ver buiten de provinciegrenzen gekend voor de gastronomische beleving en gastvrije bediening. Zoals Jan-Baptist Deldycke en zijn vrouw Charlotte Himpens het zelf zouden zeggen: “De correcte organisatie komt uit ons hoofd, de gastvrijheid komt uit ons hart, en feest vieren zit in ons bloed.”
La Caccia serveert lunch op marktdagen (woe & za) en diner op donderdag, vrijdag en zaterdag. Voor bedrijven en verenigingen zijn er speciale arrangementen buiten de openingsuren. Meer info en reserveren via ‘La Caccia Brugge’ op Facebook en Instagram of via de website van Hotel Portinari: www.portinari.be
Foto: Anthony Vermeersch van Hotel Portinari (rechts) en Jan-Baptist Deldycke (links) van D’s Deldycke Traiteurs voor de nieuwe ‘La Caccia’ nu nog in opbouw