Home > Over 8 dagen start ‘La Caccia’ pop-uprestaurant op ’t Zand van Brugge

Over 8 dagen start ‘La Caccia’ pop-uprestaurant op ’t Zand van Brugge

Geschreven op 8 oktober 2020 om 15:12 door Mario De Wilde

Vandaag precies over een week, op donderdag 15 oktober opent pop-uprestaurant La Caccia in Hotel Portinari op ’t Zand. Aan het fornuis? Niets minder dan het gerenommeerde team van D’s Deldycke Traiteurs. Bij La Caccia proef je zeven weken lang (tot 28 november) van wildgerechten en seizoensgebonden vis met een hedendaagse twist. Of hoe twee horecamensen in moeilijke omstandigheden voor een positieve schwung zorgen….

Het horecalandschap is de afgelopen maanden grondig door elkaar geschud. D’s Deldycke Traiteurs ruilde noodgedwongen zijn volle cateringagenda in voor enkele succesvolle zomerevents zoals Taratsa in Lauretum (Jabbeke). Ook bij Hotel Portinari kenden ze de laatste maanden een geslaagd terrasseizoen, wat Anthony Vermeersch graag wou doortrekken tijdens het najaar.

De ambitieuze ondernemers sloegen de handen in elkaar met La Caccia – Italiaans voor ‘de jacht’. Zoals de naam doet vermoeden, worden in het pop-uprestaurant voortreffelijke wildgerechten geserveerd, maar ook visliefhebbers zijn er aan het goede adres. Alle seizoensgebonden gerechten zijn klassiekers met een knipoog naar de moderne keuken. Een lekker glas wijn en de Mystical Forest-setting maken de totaalbeleving af.

Samenwerking tussen Brugse iconen

Hotel Portinari heeft een hart voor Brugge en kiest voluit voor samenwerkingen met locals. Het familiale boetiekhotel verwelkomt zijn gasten in een historisch pand op ’t Zand. Het hotel geeft oude meesters en hedendaagse kunstenaars een podium doorheen de ruimtes en gangen. Net zoals kunstmecenas Tommaso Portinari het hen voordeed.

Tommaso Portinari drukte eeuwen geleden zijn stempel op de Brugse kunstbeleving, vandaag doet D’s Deldycke Traiteurs dat op culinair vlak. Wat ooit startte op de markt als delicatessenzaak, is vandaag uitgegroeid tot een begrip op vlak van catering. Van huwelijk tot bedrijfsevent, D’s Deldycke Traiteurs staat tot ver buiten de provinciegrenzen gekend voor de gastronomische beleving en gastvrije bediening. Zoals Jan-Baptist Deldycke en zijn vrouw Charlotte Himpens het zelf zouden zeggen: “De correcte organisatie komt uit ons hoofd, de gastvrijheid komt uit ons hart, en feest vieren zit in ons bloed.”

La Caccia serveert lunch op marktdagen (woe & za) en diner op donderdag, vrijdag en zaterdag. Voor bedrijven en verenigingen zijn er speciale arrangementen buiten de openingsuren. Meer info en reserveren via ‘La Caccia Brugge’ op Facebook en Instagram of via de website van Hotel Portinari: www.portinari.be

Foto: Anthony Vermeersch van Hotel Portinari (rechts) en Jan-Baptist Deldycke (links) van D’s Deldycke Traiteurs voor de nieuwe ‘La Caccia’ nu nog in opbouw

5 reacties

marianne vercruysse
Geschreven op 2020-10-13 19:21:12
Wij hebben voor zaterdag 17 okt gereserveerd ,zal dit kunnen doorgaan gezien de hele slechte coronacijfers ? Mvg Marianne Vercruysse
Anthony Vermeersch
Geschreven op 2020-10-12 13:18:26
Hoi Sam, Lunch zal rond 25 zijn met voor en hoofdgerecht. Diner 2 gangen 45, en diner 3 gangen 55. Reserveer tijdig je plaats via https://bit.ly/34SsinL Hopelijk mogen wij jullie allen verwelkomen !
Sam Verleye. Sint-Andries
Geschreven op 2020-10-08 18:33:42
Wat kost de lunch 's middags? En is het twee of drie gangen? Sam Verleye. Sint-Andries
Annelies De Wachter
Geschreven op 2020-10-08 18:32:26
Kan me daar volledig bij aansluiten. Zo lees je nog eens iets leuk. Annelies De Wachter, Torhout
Arséne Van de Vyvere, Brugge
Geschreven op 2020-10-08 15:15:10
Hulde en fierheid aan beide ondernemers en vooral heel veel succes. Zo zie je maar weer: waar een wil is, is een weg en ik hoop dat veel Bruggelingen de weg naar de pop-up zullen volgen. Ik ga er zeker eens langs. Arséne Van de Vyvere, Brugge

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.