Home > Oude ziekenwagen Rode Kruis Roeselare krijgt tweede leven in Oekraïens oorlogsgebied

Oude ziekenwagen Rode Kruis Roeselare krijgt tweede leven in Oekraïens oorlogsgebied

Geschreven op 9 juni 2024 om 07:06 door Mario De Wilde

De oude ziekenwagen van het Rode Kruis Roeselare krijgt een tweede leven aan het front in Oekraïne. Filip Ledoux (54), Marc Wittewrongel (65) en Hendrik Raes (71) van Rode Kruis Tielt vertrekken op 22 juli met een minibus en de ziekenwagen bomvol medische hulpgoederen richting de Pools-Oekraïense grens. Voor de zevende keer ondertussen. “De Roeselaarse ambulance zal ingezet worden om burgers en soldaten met geamputeerde ledematen naar Polen over te brengen”, zegt Filip. Maar ondanks het mooie gebaar van de Roeselaarse afdeling en de blijvende inzet van de Tieltenaars, kunnen beide partijen ook zelf wat hulp gebruiken.

Ze zamelen continu materiaal in via de Facebookpagina ‘Medische goederen voor Oekraïne’ en deze keer gaan er onder meer heel wat rolstoelen mee. Niet alle donaties zullen in de minibus en de ziekenwagen kunnen, maar ze blijven toch volop inzamelen en plannen nu al een achtste rit in het najaar van 2024 of het voorjaar van 2025. Ze hebben het geluk dat ze een sponsor vonden voor de brandstof want onze tocht gaat toch gepaard met een kostenplaatje van 1.000 euro. Maar moest er iemand eventueel nog een grote bestelwagen ter beschikking kunnen stellen. Ook dat zou een groot verschil kunnen maken want het zou hen in de mogelijkheid stellen om meer hulpgoederen over te brengen.”

Doneren
Wie Filip, Marc en Hendrik wil steunen, kan hen contacteren via de Facebookpagina of per mail aan filip.ledoux@telenet.be. Met dank aan Mandelnieuws/ Charlotte Degezelle

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.