Eenrichtingsverkeer in de Sparrendreef tussen Prins Karellaan en Emiel Verhaerenlaan 

In de Sparrendreef wordt er van 13 juli tot 15 oktober 2020 éénrichtingsverkeer ingevoerd tussen de Prins Karel- en Emiel Verhaerenlaan om ruimte vrij te maken voor voetgangers, fietsers en uitbreiding van de terrassen. De bestaande terrassen van brasserie Put 19 en restaurant Le Coup Vert by Souvereyns worden uitgebreid tot op de rijweg. Hierbij komen slechts 2 parkeerplaatsen in de Sparrendreef te vervallen, de rest van de parkeerruimte blijft behouden.

Het éénrichtingsverkeer verloopt van zuid naar noord. De circulatie in de nabije omgeving wordt niet gewijzigd. De noord-zuid beweging richting Prins Karellaan en Zoutelaan blijft mogelijk via de Emiel Verhaerenlaan. Zo ontstaat er eigenlijk een zeer korte maar efficiënte lus. Deze tijdelijke proefopstelling wordt in het najaar geëvalueerd en kan mogelijks behouden blijven indien blijkt dat de voordelen voldoende opwegen tegen de eventuele nadelen.

Bloemenhuizen Daniël & Nele Ost en Coin Fleuri haken groene vingers in elkaar 

Naast het autoluw maken van deze mondaine uitgangsbuurt, krijgt de omgeving ook in het kader van het project Zoete Bloemen een opmerkelijke florale opwaardering. Zo komen er bloembakken in cortenstaal die hartje Zoute vergroenen en opfleuren. Het befaamde Bloemenhuis Daniël en Nele Ost en de plaatselijke bloemisterij Coin Fleuri slaan de handen in elkaar om er een gezamenlijk project uit te werken. In de Emiel Verhaerenlaan op de parkeerstrook ter hoogte van kruidenier Grappe de Raisins en vishandel Irma komt er een constructie in houten vlechtwerk en weelderig bloeiende planten. Een tweede object in natuurlijke materialen wordt opgebouwd op de hoek van de Sparrendreef met de Emiel Verhaerenlaan. Beide creaties moeten de nostalgie van het Oude Zoute uitdrukken en een sfeer van onbezorgdheid en vrijheid uitstralen.  Het geheel integreert zich dan ook volkomen in harmonie met de Anglo-Normandische bouwstijl van de omringende huizen.

Zoete Bloemen-route 

Het unieke karakter van Het Zoute krijgt er met deze charmante make-over opnieuw een extra vleugje nonchalante klasse bovenop. Wie verder via Sparrendreef, Kustlaan, Lichttorenplein en Dumortierlaan wandelt ontdekt op de Zoete Bloemen-route nog heel wat andere pareltjes van verfijnde bloemsierkunst van Bloemenhuis Daniël Ost.