Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in ’t West-Vlaams dialect. Win je 1+1 tickets

Oscar Popcorner, de filmrubriek in ’t West-Vlaams dialect. Win je 1+1 tickets

Geschreven op 10 mei 2024 om 14:00 door Mario De Wilde

Beste trouwe lezers en kijkers van Oscar Popcorner. Dit weekend zijn onze twee vrienden van aan ’t zeetje opnieuw aan de beurt om een nieuwe aflevering van de enige filmrubriek in het West-Vlaams dialect te presenteren. En jawel, het is intussen aflevering 114 waar Luc en zijn trouwe Vincent aan toe zijn. Zij beiden gaan je twee splinternieuwe films voorstellen die ze vanaf deze week in Kinepolis spelen. Ik kan je nu al verzekeren; drama, spanning en romantiek in één aflevering.

Laten we al meteen de band starten met een westerndrama. Wat lees ik hier? ‘The Dead Don’t Hurt’. Die film brengt ons naar het westen van Amerika in de jaren 1860. Het gaat over Vivienne Le Coudy, een ferme jonge madam die op haar strepen staat. Nadat ze de Deense immigrant Holger Olsen heeft ontmoet, stemt ons Vivienne erin toe om hem te vergezellen naar Nevada om daar met hem samen te leven. Kokkeneteke spelen, allez…. Maar wanneer de Burgeroorlog uitbreekt, besluit Olsen in dienst te gaan en staat Vivienne er verdorie helemaal alleen voor. Ze moet nu opboksen tegen Rudolph Schiller, de corrupte burgemeester van de stad, en Alfred Jeffries, een grootgrondbezitter wiens zoon een achterbaksel en onvoorspelbaar is. Aan jullie om te gaan zien hoe dat zich allemaal afspeelt….

Nieuw in de bioskoop is de thriller ‘Mother’s instinct’. Begin jaren ’60 leven beste vriendinnen en buren Alice en Celine een idyllische levensstijl met verzorgde gazons, succesvolle echtgenoten en schatjes van kinders van dezelfde leeftijd. Na een ferm malheur wordt hun perfecte leven abrupt verstoord. Schuldgevoelens, achterdocht en paranoia ontwrichten de zussenband en er ontstaat een psychologische wilsstrijd waarin hun moedersinstinct haar meest duistere kant laat zien.

Wedstrijd win je 1+1 gratis Kinepolis filmticket

Zoals steeds kan je opnieuw je eigen 1+1 gratis ticket voor een film en Kinepolis cinema naar keuze winnen. Wat je daar allemaal voor moet doen? Hier gaan we…

-Volg ons zeker op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

-Wat is de naam van de corrupte burgemeester van de stad ‘The Dead Don’t Hurt’?

-In welke jaren speelt de film ‘Mother’s instinct’ zich af?

Mail met als titel ‘Oscar Popcorner’ voor maandagavond 13 mei 2024 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. In de volgende aflevering maken we de winnaars bekend.

De winnaars van de vorige lading inzendingen met 1412 juiste antwoorden waren: Carla Verschaeve uit Ieper, Karel Spriet uit Oostende, Gerda Vanbecelaere uit Gistel, Familie Slabbinck uit Westende, Lars Dejonghe uit Moerbeke, Kimberly De Wachter uit Ingooigem, Magda Cools uit Knokke-Heist, Hervé De Boeck uit Wervik, Arséne Landuyt uit Waregem en Franky De Busschere uit Blankenberge.

 

 

 

3 reacties

Tuur Verhaeghe uit Sint-Michiels
Geschreven op 2024-05-11 08:03:48
Ik ben al fan van het eerste uur toen jullie gestart zijn met deze West-Vlaamse filmrubriek. Bovendien is het een goei variatie van verschillende presentatoren en elke vrijdagmiddag kijk ik dan ook met spanning uit naar Oscar. Leve het West-Vlaams dialect. Doe zo verder. Tuur Verhaeghe uit Sint-Michiels
Bea Raes
Geschreven op 2024-05-10 15:55:06
Ik ben een grote van de western-stijl. Leuk gebracht en zeker in het west-vlaams geeft het een extra touch. De dynamiek tussen Vincent en zijn baasje is spannend en grampig om te volgen. Ook de setting waar de filmrubriek is opgenomen lijkt zonnig, zomers en ontspannend. Ik ben fan en wel benieuwd om de films te gaan bekijken. Groetjes, Bea
Lippens Sara
Geschreven op 2024-05-10 15:50:38
De filmrubriek is weer heel leuk en aangenaam gebracht door Vincent en zijn tof baasje. De western stijl vind ik heel leuk en het West-Vlaams accent maakt het echt helemaal af. Leuke accessoires onder andere de hoed en een mooie zomerse locatie/ achtergrond gekozen voor de opname van de filmrubriek. Een toffe en grappige interactie tussen Vincent en zijn baasje. Het maakt me extra benieuwd om de films te gaan bekijken. Goed gedaan door beiden, doe zo voort. Groetjes, Sara

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.