Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams en win een van de 1+1 Kinepolis filmtickets

Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams en win een van de 1+1 Kinepolis filmtickets

Geschreven op 17 maart 2023 om 14:05 door Mario De Wilde

Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Vandaag serveert Christoon van Tovershows aflevering 65 van ‘Oscar Popcorner’, je weet wel: de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. De ene kreeg een Oscar, de andere is er eentje met een groot fantasiegehalte. Ik zou zeggen: zet die volumeknop van je boxen op ‘wriet ludde’ want hier gaan we.

Oh, my God! We starten met ‘Shazam! Fury of the Gods’ voor kijkers met een beetje fantasie. Want wat is het verhaal? Billy Batson heeft de gave om in een superheld te veranderen als hij het woordje “Shazam” roept. En het kan niet op want ook zijn pleeggezin heeft ondertussen de gave gekregen om in superhelden te veranderen. Samen beschermen ze de wereld tegen allerlei bovennatuurlijke en magische dreigingen. Het pleeggezin krijgt echter een aparte situatie voor de kiezen wanneer er plots goden naar de aarde trekken. Twee van die goden, Hespera en Kalypso, hebben zeer sterke krachten geërfd van hun voorvaderen, en maken daarmee het leven van Billy en zijn pleeggezin zuur. Oh, my God….

Onze tweede film werd afgelopen week met Oscars overladen. We hebben het over ‘The Whale’. Charlie is een leraar Engels, die in afzondering leeft. Hij lijdt aan ernstige obesitas en eet zichzelf langzaam maar zeker de dood in. Hij ziet kans met zichzelf in het reine te komen en poogt de banden aan te halen met zijn van hem vervreemde tienerdochter Ellie. Een meesterlijk mooie film…

Win je 1+1 tickets van Kinepolis

Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-Wat staat er op het pak van Billy Batson in de film ”Shazam! Fury of the Gods’?

-Wat is volgens Charlie in ‘The Whale’ de reden waarom hij zo zwaarlijvig is?

-Wat is de lekkere Belgische klassieker die onze presentator Christoon bereid heeft om het filmpje in te spreken?

Bezorg ons alles voor maandagavond 20 maart om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Oscar & Oscar’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin en graag je naam en volledig adres bij de inzending voegen

 

1 reactie

Verheyde roy
Geschreven op 2023-03-17 21:45:34
Bliksemschicht Door iemand die hem dierbaar was. Hesperolletjes

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.