Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Winnaars 1+1 gratis Kinepolistickets

Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Winnaars 1+1 gratis Kinepolistickets

Geschreven op 24 januari 2024 om 06:52 door Mario De Wilde
Beste Popcornervrienden uit geheel West-Vlaanderen en ook ver daarbuiten. Afgelopen vrijdag waren we terug na een korte winterbreak met onze enige filmrubriek ter wereld in dat schoon West-Vlaams dialect. En we waren aan aflevering 99 toegekomen. We namen contact op met Louis De Funes uit Saint-Tropez, alias Vincent Messelier uit Waregem, en die had de eer om het nieuwe jaar met twee prachtfilm te openen.

In onze eerste film wordt Elvis Presley nog eens vanonder het stof gehaald. Of liever gezegd, zijn liefje en latere vrouw Priscilla. De gelijknamige film is gebaseerd op de memoires ‘Elvis and Me’ van Priscilla Presley zelf uit 1985. Wanneer tiener Priscilla Beaulieu in ‘ op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de internationale rock-‘n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare beste vriend. De film van regisseur Sofia Coppola volgt Priscilla van een Duitse legerbasis tot aan Elvis’ droomlandgoed Graceland. Een gevoelig en betoverend portret over liefde, fantasie en roem.

De tweede film is er eentje uit de sfience-fiction doos. ‘Poor Thing’ brengt het ongelooflijke verhaal van Bella Baxter (gespeeld door Emma Stone) en haar buitengewone evolutie. Bella is een jonge vrouw die weer tot leven wordt gewekt door de briljante en onorthodoxe Dr. Godwin Baxter. Onder Baxters bescherming verlangt Bella ernaar om bij te leren. Snakkend naar de wereldsheid die ze mist, gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn, een gladde en losbandige advocaat. Samen maken ze een bewogen reis langs verschillende landen. Vrij van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella vastberaden in haar doel om te staan voor gelijkheid en bevrijding. ‘Poor Things’ is een begeesterende brok cinema die de sierlijke esthetiek van ‘The Favourite’ combineert met de schurende ruwheid van Yorgos Lanthimos zijn vroegere films (Dogtooth). Een verfilming van de gelijknamige roman van Alasdair Gray (1992) met hoog punk-gehalte, aangevuurd door sterke performances van Mark Ruffalo, Willem Dafoe en vooral … Emma Stone. Zij schreeuwt om een Oscar-nominatie

Zoals steeds kon je opnieuw je eigen 1+1 gratis ticket voor een film en Kinepolis cinema naar keuze winnen. Goed voor meer dan 1400 juiste antwoorden en zij die een voordeelticket konden bemachtigen zijn: R. Homblé uit Tielt, Familie Vandeplassche uit Oostende, Vincent De Troch uit De Panne, Carla Gheyssen uit Roeselare, Frederik Verstraete uit Berchem, Arthur Messiaen uit Ieper, Sam Vergote uit Nieuwpoort, G. Decroix uit Brugge, Friedl. Loockx uit Jabbeke en Herman De Wachter uit Kortrijk. Komende vrijdag is er de 100ste aflevering van ‘Oscar Popcorner’.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.