Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Win je 1+1 gratis Kinepolistickets

Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams dialect. Win je 1+1 gratis Kinepolistickets

Geschreven op 19 januari 2024 om 13:59 door Mario De Wilde

Beste Popcornervrienden uit geheel West-Vlaanderen en ook ver daarbuiten. Hier zijn we terug na een korte winterbreak met onze enige filmrubriek ter wereld in dat schoon West-Vlaams dialect. En we zijn dit weekend aan aflevering 99 toegekomen. We namen contact op met Louis De Funes uit Saint-Tropez, alias Vincent Messelier uit Waregem, en die heeft de eer om het nieuwe jaar met twee prachtfilm te openen.

In onze eerste film wordt Elvis Presley nog eens vanonder het stof gehaald. Of liever gezegd, zijn liefje en latere vrouw Priscilla. De gelijknamige film is gebaseerd op de memoires ‘Elvis and Me’ van Priscilla Presley zelf uit 1985. Wanneer tiener Priscilla Beaulieu in ‘ op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de internationale rock-‘n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare beste vriend. De film van regisseur Sofia Coppola volgt Priscilla van een Duitse legerbasis tot aan Elvis’ droomlandgoed Graceland. Een gevoelig en betoverend portret over liefde, fantasie en roem.

De tweede film is er eentje uit de sfience-fiction doos. ‘Poor Thing’ brengt het ongelooflijke verhaal van Bella Baxter (gespeeld door Emma Stone) en haar buitengewone evolutie. Bella is een jonge vrouw die weer tot leven wordt gewekt door de briljante en onorthodoxe Dr. Godwin Baxter. Onder Baxters bescherming verlangt Bella ernaar om bij te leren. Snakkend naar de wereldsheid die ze mist, gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn, een gladde en losbandige advocaat. Samen maken ze een bewogen reis langs verschillende landen. Vrij van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella vastberaden in haar doel om te staan voor gelijkheid en bevrijding. ‘Poor Things’ is een begeesterende brok cinema die de sierlijke esthetiek van ‘The Favourite’ combineert met de schurende ruwheid van Yorgos Lanthimos zijn vroegere films (Dogtooth). Een verfilming van de gelijknamige roman van Alasdair Gray (1992) met hoog punk-gehalte, aangevuurd door sterke performances van Mark Ruffalo, Willem Dafoe en vooral … Emma Stone. Zij schreeuwt om een Oscar-nominatie

Zoals steeds kan je opnieuw je eigen 1+1 gratis ticket voor een film en Kinepolis cinema naar keuze winnen. Wat je daar allemaal voor moet doen, kan je hieronder netjes lezen.

Win je 1+1 gratis Kinepolis ticket

Je kan zoals vanouds ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen? Hier gaan we…

-Volg ons op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

Beantwoord de volgende vragen:

-In de trailer van ‘Priscilla’ ontdek je wat Elvis graag als mooie toevoegingen op het gezicht van Priscilla wilde. Over wat gaat dat precies?

-Voor het bekijken van ‘Poor Things’ moet je flink wat tijd uittrekken. Hoelang duurt de film precies?

Mail ons je antwoorden met als titel ‘Poor Priscilla’ voor maandagavond 22 januari 2024 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. Woensdag maken we de winnaars bekend.

2 reacties

DEIDRE MITCHELL
Geschreven op 2024-01-22 11:22:56
In de trailer van ‘Priscilla’ ontdek je wat Elvis graag als mooie toevoegingen op het gezicht van Priscilla wilde. Over wat gaat dat precies? > zwart haar en meer oog make-up -Voor het bekijken van ‘Poor Things’ moet je flink wat tijd uittrekken. Hoelang duurt de film precies? > 2u.21min.
Goudeseune Els
Geschreven op 2024-01-21 22:15:43
Dat zou tof zijn ,mede door jullie voordelig naar de cinema kunnen 🍀🍀🍀🍀

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.