Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams. Winnaars 1+1 Kinepolis tickets

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams. Winnaars 1+1 Kinepolis tickets

Geschreven op 13 september 2022 om 11:06 door Mario De Wilde
Sinds afgelopen weekend zijn we terug met ‘Oscar Popcorner’ aflevering 36 en het nieuwe seizoen van de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect en dat allemaal in Het Nieuws van West-Vlaanderen. En dat met de medewerking van Kinepolis. Het was meteen de Mugge van Brugge die ons in zijn sappig Brugs de twee films voorstelt.
We startten al meteen met een de nieuwe Vlaamse film ‘Ritueel’ van regisseur Hans Herbots met o.a. Geert Van Rampelberg en Marie Vinck in de hoofdrol. Het verhaal gaat over Kiki een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer, dietoch wel gevoelens in haar wakker maakt zeker? Enfin, het soort complicaties dat ze op dit moment in haar leven kan missen. Wat blijkt nu, de hand is levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. Een mooie twee uur durende thriller.

De tweede film die we hier willen voorstellen is ook al Belgisch. ‘Tori et Lokita’ is van de bekende broers Dardenne en greep nest naast de Gouden Palm. Het verhaal brengt ons naar het België van vandaag. Een jongen en een tienermeisje zijn alleen van Afrika naar hier gereisd. Ze zetten hun onoverwinnelijke vriendschap in om de moeilijke omstandigheden van hun verblijf aan te kunnen. Ze hopen hier om een verblijfsvergunning te krijgen. Om aan wat geld te geraken doen ze wat boodschappen voor een drugsdealer, maar ze worden zelf uitgebuit en opgelicht. Een heel spannende film en naar het einde toe is het echt wel nagelbijten. Alvast veel kijkplezier.

Ziezo, dit was alweer de eerste aflevering. Jullie lezers en kijkers kunnen, net zoals vorig seizoen, ook nog eens een 1+1 gratis ticket voor een film naar keuze in een Kinepolis-vestiging in je buurt winnen.

Winnaars

Dit waren de juiste antwoorden en 1244 lezers hadden het juist.

– 120 kg
– Filmfestival van Cannes
– Jean-Pierre en Luc

Zij die deze week een 1+1 ticket voor een film naar keuze in een Kinepolis-vestiging naar keuze winnen zijn: Isabelle Van Wambeke uit Lokeren, Bart Verlet uit Moorslede, Geert Sagaert uit Lede, Lode Maertens uit Brugge, Mortier Gerda uit Liedekerke, Krista Maertens uit Roeselare, Ramses Delbeque uit Wervik, Familie Roossens uit Oostende, Helga Verbiest uit De Panne en M Quicke uit Middelkerke. De winnaars krijgen deze week nog hun code in de mailbox. Volgende vrijdag alweer een nieuwe aflevering van ‘Oscar Popcorner’.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.