Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams. Win 10 x 1+1Kinepolis tickets

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams. Win 10 x 1+1Kinepolis tickets

Geschreven op 9 september 2022 om 14:45 door Mario De Wilde

Hier zijn we terug en alvast welkom in aflevering 36 en het nieuwe seizoen van de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect en dat allemaal in Het Nieuws van West-Vlaanderen. En dat met de medewerking van Kinepolis. Het is meteen de Mugge van Brugge die ons in zijn sappig Brugs de twee films voorstelt.

We starten al meteen met een de nieuwe Vlaamse film ‘Ritueel’ van regisseur Hans Herbots met o.a. Geert Van Rampelberg en Marie Vinck in de hoofdrol. Het verhaal gaat over Kiki een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer, dietoch wel gevoelens in haar wakker maakt zeker? Enfin, het soort complicaties dat ze op dit moment in haar leven kan missen. Wat blijkt nu, de hand is levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. Een mooie twee uur durende thriller.

 

De tweede film die we hier willen voorstellen is ook al Belgisch. ‘Tori et Lokita’ is van de bekende broers Dardenne en greep nest naast de Gouden Palm. Het verhaal brengt ons naar het België van vandaag. Een jongen en een tienermeisje zijn alleen van Afrika naar hier gereisd. Ze zetten hun onoverwinnelijke vriendschap in om de moeilijke omstandigheden van hun verblijf aan te kunnen. Ze hopen hier om een verblijfsvergunning te krijgen. Om aan wat geld te geraken doen ze wat boodschappen voor een drugsdealer, maar ze worden zelf uitgebuit en opgelicht. Een heel spannende film en naar het einde toe is het echt wel nagelbijten. Alvast veel kijkplezier.

 

Ziezo, dit was alweer de eerste aflevering. Jullie lezers en kijkers kunnen, net zoals vorig seizoen, ook nog eens een 1+1 gratis ticket voor een film naar keuze in een Kinepolis-vestiging in je buurt winnen.

Wat je daar allemaal voor moet doen?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.
–In de trailer van Ritueel zie je een gesprek tussen Kiki en Nick. Graag het aantal kg van de boot die tussen hen aangemeerd ligt?
-De gebroeders Dardenne wonnen met ‘Tori et Lokita’ net niet de Gouden Palm. Op welk filmfestival wordt die onderscheiding uitgereikt?
-Wat zijn de voornamen van de gebroeders Dardenne?

Bezorg ons alles voor maandagavond 12 september om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Oscar The Best’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.