Home > ‘Oscar Popcorner’, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect en win een 1+1 Kinepolisticket

‘Oscar Popcorner’, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect en win een 1+1 Kinepolisticket

Geschreven op 23 september 2022 om 14:00 door Mario De Wilde

Welkom in aflevering 38 en het nieuwe seizoen van ‘Oscar Popcorner’, de enige filmrubriek ter wereld in het West-Vlaams dialect en dat allemaal in Het Nieuws van West-Vlaanderen. En dat met de medewerking van Kinepolis. We hebben deze week Karin Robert opnieuw twee splinternieuwe films laten inspreken en dat deed ze weer in het heerlijk & sappig Brugs dialect. Haal de popcorn maar alvast uit want zowel voor de thriller ‘Don’t Worry Darling’ als de science-fiction klassieker ‘Avatar, The Way of Water’ wordt heel veel verwacht.

‘Don’t Worry Darling’ is het drama dat nu al spraakmakend genoemd wordt. Regisseuse van dienst is de 38 jarige Olivia Wilde en die wilde flink wat peper en zout in haar film. Ze bedoelde eigenlijk een blik ‘stomende seksscènes’. Bij de opnames van de film waren er tenandere al genoeg strubbelingen tussen hoofdrolspeelster Florence Pugh en Olivia’s huidige vriend Harry Styles. Ja, dat kereltje….Maar goed, de film nu. Ergens in de woestijn werken mannen voor een visionaire zakenman terwijl hun echtgenotes genieten van de luxe en de uitspattingen in hun gemeenschap. De hamvraag: hoeveel is Alice bereid te verliezen om aan het licht te brengen wat zich werkelijk afspeelt in dit paradijs?

 

Nummer twee flitst ons 13 jaar terug in de tijd. Toen kwam de meest succesvolle science-fiction film aller tijden, van regisseur James Cameron ‘Avatar’ uit. Welnu, de knaller komt terug op het grote doek. Bioscoopbezoekers krijgen nog een keer de kans om in indrukwekkende 3D naar de andere kant van het universum te reizen, naar de afgelegen planeet Pandora in het jaar 2154. Jake Sully leeft met zijn familie op de planeet Pandora en leidt een rustig leven, tot een oude dreiging terugkeert. Hij moet weer samenwerken met Neytiri en het leger van de Na’vi om de planeet te beschermen. Wat volgt zijn flitsende beelden in verbluffende kwaliteit, in wat zij ‘4k high dynamic range’ noemen. Pak je boterhammetjes maar vast mee want met ‘Avatar’ breng je bijna drie jaar in de ruimte door. Alvast heel veel kijkplezier met deze twee topfilms

Wedstrijd, win een 1+1 ticket gratis

 

Jullie lezers en kijkers kunnen, net zoals vorig seizoen, ook nog eens een 1+1 gratis ticket voor een film naar keuze in een Kinepolis-vestiging in je buurt winnen.

Wat je daar allemaal voor moet doen?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-In de trailer van ‘Don’t Worry Darling’ ontdek je wat de vijand van de vooruitgang is.

-Op wat is de vesting van ‘Avatar’ gebouwd? Ook dat ontdek je in de trailer.

-In welk jaar kwam de eerste ‘Avatar’ uit?

Bezorg ons alles voor maandagavond 26 september om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Avatar, Darling’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin en graag je naam en adres bij de inzending voegen.

3 reacties

Nadine Poreyn
Geschreven op 2022-09-24 20:39:31
Hoed af voor deze toffe madame. Popcorner wordt alsmaar leuker. Nadine Poreyn
V. Maes. Moorslede
Geschreven op 2022-09-23 15:13:05
Don't Worry, Miss Robert. You're simply the best. V. Maes. Moorslede
Fien Vanstechelman from Ostende
Geschreven op 2022-09-23 14:19:29
Daar hebben we Karine weer. Eindelijk, zou ik zeggen. Heb het van de eerste tot de laatste seconde beluisterd. Schitterend. En meteen twee topfilms in de aanbieding. Ik waag zo meteen mijn kans voor een ticket.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.