Home > Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams. Win je 1+1 gratis filmticket

Oscar Popcorner, de enige filmrubriek in het West-Vlaams. Win je 1+1 gratis filmticket

Geschreven op 29 september 2023 om 13:44 door Mario De Wilde

Welkom West-Vlaamse lezers en kijkers van Het Nieuws van West-Vlaanderen overal in den lande. Dit weekend is het alweer de beurt aan de Mugge van Brugge om ‘Oscar Popcorner’ te presenteren en we zijn intussen aan aflevering 88 aanbeland. Ga er maar rustig voor zitten, want het zijn twee sterke titels die we jullie kunnen aanbevelen. Kijk en luister hoe de Mugge ze op zijn eigen weergaloze manier aankondigt.

We starten met de veelbelovende Vlaamse film ‘Wil’. We gaan daarvoor terug naar 1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in hun stad. Maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter? Een ferme cast met ouderdomsdeken Jan Decleir samen met o.a. Kevin Janssens, Koen De Bouw, Matteo Simoni en Els Dottermans.

Voor onze tweede film moet je nog even wachten tot donderdag want dan zetten ze bij Kinepolis het herfst-, horror-, Halloweenseizoen gruwelijk goed in tijdens de avant-première met The Exorcist: Believer, een directe sequel op de originele The Exorcist uit 1973. Een vader wiens dochter na een uitstap in het bos bezeten lijkt, doet ten einde raad een beroep op de hulp van de enige nog levende persoon die dit ooit al meemaakte: de Chris MacNeil. Je herkent haar misschien als de moeder van de bezeten Regan uit de allereerste The Exorcist. Nog dit: Kinepolis is niet verantwoordelijk voor het verlies van ledematen of andere lichaamsdelen en kan niet instaan voor mogelijke psychologische schade.

Win je 1+1 gratis tickets voor een film naar keuze

Zoals steeds kunnen jullie met ‘Oscar Popcorner’ ook weer een van de tien 1+1 tickets voor een film naar keuze in een Kinepolis naar keuze uitzoeken. Wat je daar allemaal voor moet doen? Dat lees je hieronder.

-Volg ons op sociale media (facebook en instagram) om als eerste alle nieuwtjes en wedstrijden van Het Nieuws van West-Vlaanderen te ontvangen.

Beantwoord de volgende vragen:

-Wat is de leeftijd van de ouderdomsdeken uit de film ‘Wil’ van Jan Decleir?

-Hoe worden we volgend ‘The Exorcist: Believer’ met z’n allen geboren?

Mail ons je antwoorden met onderwerp ‘Wauw, Wij Willen dat Wel’ voor maandagavond 2 oktober 2023 om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we ons genoodzaakt om je uit te sluiten (en ook niet één persoon die op verschillende personen en adressen antwoorden indient). Daar wordt streng op toegezien. Vermeld graag ook je mailadres en volledig adres. Woensdag maken we de winnaars bekend.

3 reacties

GOUDESEUNE ELS
Geschreven op 2023-10-01 20:00:17
Huiveringwekkende films gaan bekijken in de cinema, daar hou ik van👌👌👌
STEFAAN RYCKEBOSCH
Geschreven op 2023-10-01 19:26:04
"De exorcist" wil ik heel graag gaan zien in de cinema.
Freddy Degrauwe
Geschreven op 2023-10-01 13:02:51
Ik wil nog wel mijn ledematen verliezen, als ik maar de film kan zien.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.