Home > Origineel samenwerkingsproject tussen het CVO VTI Brugge, Vrije School Haverlo en CVO Spermalie

Origineel samenwerkingsproject tussen het CVO VTI Brugge, Vrije School Haverlo en CVO Spermalie

Geschreven op 7 september 2018 om 06:54 door Mario De Wilde

Drie scholen, CVO VTI Brugge, Vrije School Haverlo en CVO Spermalie hebben de handen in elkaar geslagen om voor volwassenen een originele cursus uit te werken. Ze doopten deze cursus ‘biologisch, van grond tot mond’ waarbij cursisten in de moestuin en de serres van de Vrije School Havelo leren zaaien en planten volgens de seizoenkalender, leren hoe ze percelen buiten en binnen in de serre kunnen aanleggen, onderhouden en hoe ze gewassen kunnen oogsten. Dit ‘buitenwerk’ loopt over 20 lesnamiddagen. En wat is er leuker dan met eigen gekweekte groenten en gewassen eenvoudige gastronomische gerechten bereiden? 9 namiddagen gaan de cursisten in een keuken van Spermalie aan de slag. Naast het bereiden van de gerechten leert de chef hen ook bewaartechnieken zoals het opleggen van groenten en fermenteren.

De eerste les in de keuken zit er op. Op maandag 10 september staat de eerste les tuinieren op het programma. De cursisten trekken dan hun werkplunje aan om in de moestuin van Haverlo te gaan tuinieren onder leiding van een gespecialiseerd teeltleider. Voor Haverlo betekent dit meer dan alleen hun infrastructuur en hun knowhow ter beschikking stellen. Het betekent voor hun leerlingen wennen aan het feit dat er nu ook volwassenen op hun schooldomein rondlopen. Ze leren een stukje van ‘hun’ terrein prijsgeven en accepteren dat anderen op ‘hun’ grond aan de slag gaan.

Wilt u kennismaken met dit unieke project? Ga op 10 september gerust langs in Haverlo, Weidestraat 156, 8310 Brugge. U kan er de cursisten aan het werk zien tussen 13 u. en 16.30 u. Samen met hun leraar zullen ze u enthousiast over deze cursus vertellen.

Voor meer info kan u terecht bij de heer Frank Vandenbussche, directeur Vrije School Haverlo, 050 35 57 00; de heer Ronny Sanders, pedagogisch directeur CVO VTI Brugge, 050 34 75 00 of Sonja Saelaert, directeur CVO Spermalie, 050 33 52 19.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.