Home > Organisatoren van de 6de Ooigemse Feesten strikken Bart Kaëll als hoofdact

Organisatoren van de 6de Ooigemse Feesten strikken Bart Kaëll als hoofdact

Geschreven op 1 juni 2024 om 07:12 door Mario De Wilde

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni is het weer feest in Ooigem. Al voor de 6e keer palmen de Ooigemse Feesten het Sint-Brixiusplein in. Hoofdact dit jaar is Bart Kaëll. Net zoals de vorige edities is de toegang tot de festiviteiten gratis. Het weekend van Ooigem Ommegang, dat betekent kermis in Ooigem. Sinds 2018 bruist dat weekend nog net ietsje meer met de organisatie van een muzikale feestavond op zaterdag en een kindernamiddag op zondag. En dat zal dit jaar niet anders zijn, er wordt verder gebouwd op de succesformule van de voorbije 2 edities.
Bart Kaëll
“Op zaterdag verwachten we heel wat volk op het Sint-Brixiusplein in Ooigem”, opent Peter De Fré. “We starten om 17u met Cesars Palace, met onder andere Ooigemnaar Tijl Coorevits aan de elektrische gitaar. Verwacht jullie aan jong geweld die hun “psychedelische stoner punk” op een heel energieke wijze zullen brengen. Om 18u15 maken zij plaats voor een gekende artiest op het podium in Ooigem: Tom Tattootom Verhaeghe & The Blank Sheets komen de pannen van het dak spelen. Tom is ex-deelnemer van de Voice van Vlaanderen en afgelopen jaar nog Starstruck en is samen met zijn band de garantie om het feestje echt op gang te trekken.”

Daan Kints pikt in: “Om 20u30 is het dan de beurt aan onze hoofdact, Bart Kaëll. Hij is een rasartiest die al meer dan 30 jaar zalen en pleinen doet vollopen. We zijn ervan overtuigd dat hij ook in Ooigem het mooie weer zal maken. Smeer jullie kelen maar om mee te zingen met o.a. Zeil je voor het eerst en De Marie-Louise.” En na Bart Kaëll mag het feestje verder ‘ontploffen’. Met de coverband Dhont & the Hitmen is stilstaan géén optie. Negentig minuten lang komt een energieke trein van vooral nineties and nillies hits voorbij. “We zagen hen vorig jaar aan het werk tijdens de Berenfeesten in Meulebeke en hebben de dag nadien al geboekt. Wie vorig jaar zo genoten heeft van Les Copines en Broken Bottle Big Band, zal ook Dhont & The Hitmen zeer kunnen smaken.”

Frédéric Depypere: “Last but not least, mag onze huis-DJ, Wielsbekenaar Gill Van Maele aka DJ FELIZ, vanaf 23u30 tot 2u met een knallende set zorgen voor nog een hoogtepunt van de 6e Ooigemse Feesten. Jong en minder jong kijken ieder jaar weer uit naar de set van deze jonge talentvolle lokale DJ, die vorig jaar ook op Hyp-O-Dream schitterde!”
Kindernamiddag
Op zondagnamiddag wordt het Sint-Brixiusplein dan de speeltuin van kinderen en gezinnen. “Net als vorige jaren zorgen we samen met de foorkramers voor een happy hour kermis, van 14u tot 15u30. Voor 5 euro kan een kind op twee attracties naar keuze en daar komen ook nog oliebollen en een drankje bovenop. Van 14u30 tot 18u zijn er tal van leuke activiteiten voor kinderen: het team van Kidsmakeover zorgt voor grime en gekke kapsels en je kan er super grote zeepbellen maken; de allerkleinsten kunnen met de autootjes van Petrolbrothers een ritje maken op het plein. En voor wie de beentjes wil strekken, is er vanaf 15u een gezinsvriendelijke fotozoektocht door Ooigem”, zo geeft Frédéric nog mee.
Gekende formule
De organisatoren willen ook nog een grote pluim op de hoed steken van alle vrijwilligers en dank zeggen aan de vele lokale sponsors. “Zonder hun inzet en steun zou de huidige formule van gratis toegang en een kwalitatief artiestenprogramma niet mogelijk zijn. Met Ooigemse Feesten hadden we en hebben we één missie: mensen van Ooigem en omstreken bijeen brengen, in een ongedwongen sfeer, hen een fijne avond en weekend laten beleven. Iedereen welkom! We zijn verheugd dat we erin slagen om dit concept nu al jaren te kunnen neerzetten. Voor food and drinks werken we, net als vorige jaren samen met de lokale horeca: café De Klokke, café ’t Paradijs, frituur Patrick en Gebak Claeyssens. En verder kunnen we enkel duimen dat de feesten op 15 en 16 juni onder een stralende zon mogen doorgaan. Dan zal Bart Kaëll heel terecht mogen zingen: “Mooi weer vandaag”…, zo besluit het bestuur.

Foto: het bestuur van Ooigemse Feesten is klaar voor de 6e editie. Vlnr: Peter De Fré, Tessie Steenkiste, Elien Ostijn, Frédéric Depypere, Joy Delbarre en Daan Kints

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.