Home > Opvolger van radiozender Oostende1 kiest voor regionale invalshoek Be One ‘zonder veel blabla’

Opvolger van radiozender Oostende1 kiest voor regionale invalshoek Be One ‘zonder veel blabla’

Geschreven op 14 december 2019 door Mario De Wilde

Radiozender Oostende1 van exploitant Geert De Lombaerde wordt op 21 december omgedoopt tot Be One. “Met deze zender brengen we afwisselende muziek en weinig blabla”, zegt de initiatiefnemer. Geert De Lombaerde is geen onbekende in de radiowereld. Hij is al sinds de jaren tachtig actief, achtereenvolgens bij ondermeer WLS Kluisbergen, de legendarische radio Maeva, Contact Brussel en Contact Oostende. De Lombaerde exploiteerde negen jaar lang Hit FM en sinds 2018 Oostende1, waarmee hij een sterk lokaal netwerk uitbouwde.

Met de verandering naar Be One keert De Lombaerde deels terug naar zijn roots, want de radioman was in 2005 al actief bij Be One Belgium, die destijds via diverse frequenties in Vlaanderen te beluisteren was maar ermee ophield nadat het Amerikaanse exploitatiebedrijf Emmis haar pijlen nog enkel richtte op Amerika. “Be One wordt de nieuwste radio aan de kust en zal dankzij onze twee sterke zenders te beluisteren zijn van Zeebrugge tot Nieuwpoort en Brugge. Wie buiten dit gebied woont, kan terecht op de live-stream www.radiobeone.be.”

“Met onze nieuwe radiozender willen we complementair zijn aan wat er nu al bestaat”, klinkt het. “Uit alle onderzoeken blijkt dat de luisteraar vooral behoefte heeft aan afwisselende muziek en vooral weinig blabla. Be One zal het alternatief zijn voor wie het hoge tempo van de andere zenders even niet meer aankan. Bij ons kunnen luisteraars genieten van een gevarieerd muziekaanbod uit de jaren tachtig, negentig, en tweeduizend, en van de hits van vandaag.” De regionale invalshoek blijft centraal staan. “Zo staan onder andere de verkiezing van de Stadsfiguur op het programma, het regionaal nieuws met Jeroen Vercruysse, het kustweerbericht en de 80s at 8 met Gino Ester, Zeesterre culinair met chef Sam Vancoppennolle en het Oostends woordenboek met Roland Desnerck.”

Lokale evenementen

“Daarnaast zijn we trotse partner van heel wat lokale evenementen zoals de driedaagse van het Hazegras, A ‘l Ostendaise, maar ook van BCO en KVO, het Kleinkunstfestival, het Kursaal, Late Night Shopping, Mode in Oostende, de Ostend Night Run, Winter in het Park en X-Mas Village. Die lokale verankering blijft de basis van onze radiozender”, eindigt De Lombaerde.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.