Home > Opvallende samenwerking Groot Seminarie en VTI Brugge, Campus Zandstraat

Opvallende samenwerking Groot Seminarie en VTI Brugge, Campus Zandstraat

Geschreven op 17 mei 2024 om 07:35 door Mario De Wilde

Sinds de start van dit schooljaar is er een fijne samenwerking tussen VTI Brugge, Campus Zandstraat en het Grootseminarie, in de Potterierei in Brugge. De leerlingen uit het 7de jaar ‘Decoratie- en restauratieschilderwerk’ waren hoofdzakelijk aan de slag in het Bisschopshuis. Daar voerden ze onder andere volgende werken uit:

– * de slaapkamer en annex werden volledig in het nieuw gezet;

– * heel wat muren werden geschuurd, (bij)geplamuurd, gefixeerd en opnieuw geschilderd;

– * het houtwerk van de ramen en deuren werd ontvet, geschuurd en strak in de verf gezet;

– * alle buizen van de verwarming, waterleiding en gasleiding werden geschilderd in de voorgeschreven veiligheidskleuren;

– * de oude vloerbekleding werd verwijderd waardoor de oude plankenvloer terug in ere kon worden hersteld.

In het Seminarie waren de leerlingen van het 5de en het 6de jaar ‘Schilderen & decoratie’ aan het werk. Hier werd het totaal vernieuwde woongedeelte van de Seminaristen opnieuw in de verf gezet. Zowel de slaapkamers, badkamers, salon, keuken en ontspanningsruimte ondergingen een totale metamorfose. Daarnaast werden gelijktijdig enkele meubels gerestaureerd door de leerlingen van het 7de jaar ‘Restauratie meubel’ uit de houtafdeling van VTI Brugge.

Dankzij deze samenwerking tussen het Grootseminarie en het VTI Brugge, Campus Zandstraat, krijgen de leerlingen van de 3de graad ‘Schilderen & decoratie’ de kans om kennis te maken met het vak en het leven op de werkvloer. Het is een unieke kans voor beide partijen en misschien wel de start van een blijvende samenwerking in de toekomst. Op die manier willen we de laatstejaars klaarstomen voor een toekomst in de wereld van het schilderen en restaureren.

Als teken van dank werden alle leerlingen die aan bovenstaande renovatie hebben meegewerkt, eergisteren door Mgr. Lode Aerts, Bisschop van Brugge en Johan De Witte-Vroman, algemeen directeur Grootseminarie, uitgenodigd voor een barbecue in het Grootseminarie in Brugge.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.