Home > Oppermachtig Cercle Brugge veegt nu ook Racing Genk van de mat: 4-1

Oppermachtig Cercle Brugge veegt nu ook Racing Genk van de mat: 4-1

Geschreven op 5 mei 2024 om 08:35 door Mario De Wilde

Cercle wist dat een thuiszege noodzakelijk was om mee te blijven doen voor de 4de plek en greep die kans met beide handen. Een valse start werd snel rechtgezet en aan de rust had Cercle al een ruime voorsprong uitgebouwd. Na rust bleef Cercle dominant voetballen en topschutter Denkey kon ook nog zijn doelpunt meepikken op weg naar een ruime thuiswinst.

Miron Muslic wijzigde zijn basiselftal op 1 plek ten opzichte van de wedstrijd tegen Anderlecht: Christiaan Ravych nam centraal in de defensie de plek van Boris Popovic in. De openingsminuten waren voor Cercle met een mooie aanval via Lemaréchal en Somers, maar de poging van Denkey werd door McKenzie onschadelijk gemaakt. Bij de eerste tegenprik van de bezoekers was het wel meteen raak. Een lage voorzet kwam via Daland ongelukkig in de voeten van El Hadj en die punterde de bal in de bovenhoek voorbij een kansloze Warleson. De reactie van Cercle volgde vrijwel meteen. De teruglegger van Thibo Somers werd door Felix Lemaréchal knap voorbij Vandevoordt getrapt. De lijnrechter vlagde wel voor buitenspel van Somers, maar in Tubeke trokken ze de buitenspellijnen nog eens en het doelpunt werd toch toegekend.

De efficiëntie bleef hoog, want ook de volgende kans ging in doel. De vooractie van Lemaréchal en Denkey was uitstekend en Malamine tikte makkelijk binnen aan de tweede paal. Nog voor rust moest de doelpuntenmaker wel het veld geblesseerd verlaten, hij werd vervangen door Alan Minda.

Met de voorsprong op zak nam Cercle nog nadrukkelijker het heft in handen, maar voor echte kansen was het wachten tot de (erg ruim toegekende) blessuretijd van de eerste helft. Eerst kon El Ouahdi nog net van een doelpunt afgehouden worden door de glijdende Ravych, maar vlak daarna dikte Cercle de voorsprong nog verder aan. Lemaréchal met de ren en de geniale steekpass op Denkey en onze topschutter schotelde met zijn tweede assist van de avond Thibo Somers de 3-1 voor.

Cercle liet niks aan het toeval over en duwde Genk ook na rust met de rug tegen de muur. Alan Minda raakte na een knappe slalom net niet voorbij Vandevoordt, maar dat was slechts uitstel van executie. De vierde treffer kon niet uitblijven en kwam er ook via de onvermijdelijke Denkey. Uitblinker Lemaréchal profiteerde van mistasten van Fadera om onze topschutter de 4-1 op een dienblad aan te bieden. Meteen de 50ste treffer van Denkey in de groen-zwarte kleuren!

Met de ruime voorsprong op zak gunde Cercle de bezoekers toch wat ademruimte. De grootste kans voor de bezoekers via plots voor de voeten van Tolu, maar de teruggekeerde Ravych kon op de lijn redding brengen. In het slotkwartier kwamen de bezoekers nog tot enkele kansjes, maar Warleson moest zeker geen mirakels verrichten op pogingen van El Khannouss.

Cercle eindigde de wedstrijd nog met 10, na een hard botsing tussen Olaigbe en Bangoura. Na minutenlange verzorging op het veld moest onze invaller het veld vroegtijdig verlaten.

OPSTELLINGEN:
Cercle Brugge: Warleson, Siquet (76’ Lietaert), Ravych, Daland (85’ Popovic), Da Silva Lopes, Francis (74’ Olaigbe), Van der Bruggen, Lemaréchal, Malamine (39’ Minda), Somers en Denkey (85’ Ouattara)

KRC Genk: Vandevoordt, Cuesta, McKenzie, Sadick, Kayembe, Galarza, Hrosovsky (79’ Bangoura), El Hadj (58’ Zeqiri), El Ouahdi (58’ Fadera), El Khannouss (88’ Karetsas) en Tolu (79’ Baah)

Doelpunten: El Hadj (10’), Lemaréchal (12’), Malamine (’24), Somers (45+6’), Denkey (61’)