Home > Opnieuw zware vechtpartij met tientallen jongeren aan station van Kortrijk

Opnieuw zware vechtpartij met tientallen jongeren aan station van Kortrijk

Geschreven op 14 februari 2024 om 11:07 door Mario De Wilde

Gisteravond was het station van Kortrijk (nog maar eens) het toneel van een vechtpartij. Iets na 19 uur brak een schermutseling uit aan de trappen van de Kortrijkse stationshal. Die ontaardde al snel in een massale vechtpartij waarbij een twintigtal jongeren, die blijkbaar opgeroepen werden, als versterking werden opgetrommeld. De politie was snel met enkele ploegen ter plaatse maar de daders waren het al snel op een lopen gezet. Twee jongeren werden bij de vechtpartij gewond en verschillende pendelaars waren in shock door de brutale vechtpartij. Plaatsvervangend burgemeester Ruth Vandenberghe heeft de beelden gezien en is verbolgen. De politie zoekt nu naar camerabeelden om de daders op te sporen.

Acht personen werden op basis van camerabeelden al geïdentificeerd. Het gaat om zowel meerderjarigen als minderjarigen. Alle acht zijn al gekend bij de politie voor andere feiten. De geïdentificeerde betrokkenen zijn niet woonachtig in Kortrijk. Het onderzoek naar de identiteit van de andere betrokkenen is volop bezig. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de camerabeelden in en rond het station. Alle teams op het terrein krijgen aan de hand van een signalement de beelden van de betrokkenen mee.

Er werd een PV opgesteld van de vechtpartij. Er wordt bekeken of er bestuurlijk kan worden opgetreden tegen de betrokkenen, bijvoorbeeld met plaats- en contactverboden. Er zullen de komende dagen extra politieteams aan het station aanwezig zijn, zowel heel zichtbaar als uiterst discreet. Daarbij werken de reguliere interventieteams samen met het speciaal interventieteam, de hondenbrigade, het droneteam en de verkeerspolitie. Daarnaast zal ook extra aanwezigheid gevraagd worden van Securail en de federale Spoorwegpolitie

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.