Home > Opnieuw zeven boekenmarkten deze zomer langs de Steenhouwersdijk/Groenerei in Brugge

Opnieuw zeven boekenmarkten deze zomer langs de Steenhouwersdijk/Groenerei in Brugge

Geschreven op 21 mei 2024 om 15:55 door Mario De Wilde

Het Comité voor Initiatief Brugge organiseert ook dit jaar opnieuw enkele tweedehands-boekenmarkten langs de Steenhouwersdijk/Groenerei in hartje Brugge. Dit jaar hebben die boekenmarkten plaats op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni, op zaterdag 6 en zondag 7 juli, op zaterdag 3 augustus (dat weekend is er géén boekenmarkt op zondag) en tenslotte op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Onze boekenmarkten lopen telkens van 10 tot 18 uur. Het bedrag dat de standhouders betalen om deel te kunnen nemen gaat telkens naar een sociaal doel uit Brugge. Dit jaar is dat de vzw Gandalf. Met een jaarlijkse groepsvakantie engageert Gandalf zich om gezinnen in armoede uit West-Vlaanderen de mogelijkheid te bieden om er samen op uit te trekken. Gandalf is sinds 1995 een kleinschalig, pluralistisch initiatief dat wordt gedragen door een groep vrijwilligers en is erkend als sociaal-toeristische vereniging door Toerisme Vlaanderen. Zo zijn er de voorbije 19 jaar meer dan 150 gezinnen met Gandalf op vakantie geweest.

Elke boekenmarkt kent een ruime waaier aan aangeboden boeken, fictie en non-fictie. Er zijn telkens tussen 10 en 20 standhouders per boekenmarkt. Meer dan de moeite waard dus om er even langs te gaan, wat te snuisteren in boeken en wie weet dat ene boek op de kop te tikken dat je al jàren zoekt…De straten waar de boekenmarkten plaatshebben worden verkeersvrij, zodat je zonder problemen het aanbod kunt bekijken. De ervaring leert ons dat bij mooi weer er vele duizenden bezoekers langs komen.

Ook dit jaar brengt het Comité voor Initiatief een speciale boekenlegger op de markt, met daarop de data van alle boekenmarkten van dit jaar. Een gewild hebbedingetje dat bovendien nog eens handig is voor wie leest. De opbrengst van de boekenmarkten gaat naar de vzw Gandalf, maar er is méér. Vanaf dit jaar kan iedereen boeken die niet meer worden gelezen of teveel ruimte in beslag nemen die afgeven aan de stand van het Comité langs de Steenhouwersdijk. Wij verkopen die dan en wat die boeken in het laatje brengen gaat naar de lege brooddozenactie van twee Brugse scholen. Wie meer informatie wil of zich nog wil inschrijven voor de boekenmarkten kan terecht op boekenmarkten.brugge@gmail.com.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.