Home > Opnieuw wielertopper in Brugge: op 26 juni tweede rit van Lotto Belgium Tour

Opnieuw wielertopper in Brugge: op 26 juni tweede rit van Lotto Belgium Tour

Geschreven op 30 maart 2020 om 09:13 door Mario De Wilde

De Stad Brugge gaat samenwerken met de Lotto Belgium Tour. Als de wielerwedstrijden tijdig terug kunnen doorgaan, zal de aankomst van de tweede etappe op vrijdag 26 juni 2020, op Brugse bodem liggen. Alle wielerwedstrijden van de voorbije en komende weken mogen dan geannuleerd zijn, de Stad Brugge kijkt verder in de toekomst om haar ambities als fiets- en wielerstad verder vorm te geven. Voor de Driedaagse Brugge- De Panne (World Tour voor zowel heren en dames), initieel gepland komende woensdag en donderdag, wordt met de organisatoren gekeken voor een datum later op het jaar. Een beslissing rond de Elfstedenronde (elite heren 1.1) in juni is er nog niet genomen. De Stad kijkt verder in juni ook al uit naar een nieuw wielerevenement, de Lotto Belgium Tour voor dames (elite dames 2.1).

De Lotto Belgium Tour (voorheen de Ronde van België) is een UCI 2.1 rittenwedstrijd voor Elite dames en is de eerste in zijn soort in België. Met vier ritten, gespreid over het land, krijgen de rensters een verscheidenheid aan parcoursen voor de kiezen. Op vrijdag 26 juni zal de tweede rit vertrekken in Blankenberge. Na een korte aanloop komen de rensters in Dudzele, van waaruit ze een aantal ruime lokale rondes zullen afwerken om vervolgens te finishen in het centrum van Dudzele. “Brugge is een fietsstad. Meer en meer inwoners nemen de fiets voor dagelijkse verplaatsingen, maar ook voor sportieve vrijetijdsbeleving”, zegt schepen van Sport Franky Demon. “Een sterk groeiende groep zijn dames. We springen verder mee op de kar van het dameswielrennen. Naast de World Tour-wedstrijd Driedaagse Brugge- De Panne voor dames verwelkomen we met de Lotto Belgium Tour een tweede internationale dameswedstrijd in Brugge. We leggen daarmee de lat gelijk met de heren profwielrenners, waar we naast de Driedaagse Brugge- De Panne ook de Elfstedenronde op het menu hebben staan in Brugge.”

De komst van de Lotto Belgium Tour is ook een opstapje naar het WK Wielrennen in 2021. “We willen daarmee inderdaad de wielersfeer al wat aanwakkeren,” zegt schepen van sport Franky Demon. “Zowel toeschouwers als internationale pers vindt haar weg naar dameswielrennen. Daarnaast vinden ook vanuit de wielerbond Cycling Vlaanderen initiatieven plaats om meer meisjes de wielersport te laten ontdekken. Een dergelijke wedstrijd kan inspirerend werken.”

Ook in Blankenberge zijn ze vereerd opnieuw de startgemeente van een wieleretappe te mogen zijn. Na de jarenlange traditie van de Binck Bank Tour, raast nu dus ook de Lotto Belgium Tour door de badstad. Schepen voor Sport, Nadia Cloetens: “Blankenberge begint zowaar een begrip te worden in de wielerwereld. Wij willen een sportieve stad zijn op elk vlak en nu wielrennen een echte sport voor iedereen begint te worden, zijn wij dan ook heel trots deze etappe naar onze stad te halen. Bovendien werkt de Lotto Belgium Tour ook als verbindende factor tussen onze badstad en een historisch toeristische stad zoals Brugge. We hebben elk onze eigen troeven als stad, maar als je beide samenvoegt heb je dus een perfecte mix die elkaar op elk vlak sterker maakt. Zulke gezamenlijke evenementen zou ik graag nog meer zien in de toekomst.”

“Als organisatie van de Lotto Belgium Tour zijn wij heel verheugd over deze nieuwe samenwerking met Brugge. De stad heeft een wielerhart. Dat zagen we al met de warme ontvangst die de renners jaren kregen bij de start van de Ronde van Vlaanderen en met Brugge – De Panne, waar ook de vrouwen hartelijk onthaald werden” aldus organisator Tom Thienpont “Intussen maakt de stad zich op voor het WK in 2021. Wij kijken er alvast naar uit om op 26 juni te finishen in Brugge en zijn zeker dat ook de teams en rensters dat doen.”

De Lotto Belgium Tour is aan zijn negende editie toe. Het deelnemersveld bestaat uit 25 ploegen van 6 rensters: UCI-ploegen, nationale teams, Belgische en buitenlandse ploegen die allen zullen strijden om de eindzege en de vier klassementen: het algemeen klassement, de puntentrui, de bergtrui en de trui voor beste jongere. “Het belooft een spannende strijd te worden” gaat schepen Demon verder “met een vlakke rit tussen Blankenberge en Dudzele en een aantal lokale rondes belooft het een wedstrijd voor sprintsters te worden. Indien de huidige coronamaatregelen zouden worden verlengd, zal het crisiscomité kunnen beslissen of de rit al dan niet kan doorgaan”, besluit Demon.

Voor meer info: www.lottobelgiumtour.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.