Home > Opnieuw een lichtkunstfestival in Knokke-Heist: muziek en licht in fascinerende mix

Opnieuw een lichtkunstfestival in Knokke-Heist: muziek en licht in fascinerende mix

Geschreven op 22 oktober 2021 om 13:20 door Mario De Wilde

Straks is er opnieuw een lichtkunstfestival in Knokke-Heist en het wordt een editie waar licht en geluid met elkaar versmelten. Light ART is ondertussen meer dan terecht een vaste waarde tijdens de eindejaarsperiode in Knokke-Heist. De lichtkunstwandeling zorgt voor een unieke sfeer tijdens de donkerste dagen van het jaar. Een knap staaltje kunst voor elke liefhebber én tegelijk een leuke uitstap voor het hele gezin! Dit jaar haalde de curator zijn inspiratie bij enkele pioniers uit de lichtkunst en de muziek. Zo realiseerde Louis-Bertrand Castel al in de 18de eeuw een lichtorgel waarmee hij licht probeerde te componeren in relatie tot muziek. Maar ook componist en architect Iannis Xenakis experimenteerde met klank en licht. Zijn resultaat? Een schitterende immersieve lichtervaring op de Wereldtentoonstelling van ’58.

De lichtinstallaties van Light ART krijgen elk een link met een muziekstroming, componist of compositie. Zo verhoogt de beleving van de kunstwerken. Sommige lichtkunstenaars lieten zich inspireren door de muziek, bij andere kunstwerken ontdek je zelf de muzikale verbanden. Kijk, luister en laat je verrassen door een samenspel van muziek, geluid en vooral licht.

Een gids neemt de bezoekers mee op pad! 
Elke dag om 19 uur neemt een gids je mee langs de lichtinstallaties. Een boeiende wandeling van 1,5 uur langs het parcours van Light ART. Tickets voor de wandeling met gids kosten 9 euro en zijn te koop via deze website of aan de balie van Toerisme Knokke-Heist (Zeedijk 660). Op kerst- en nieuwjaarsdag zijn er geen begeleide wandelingen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.