Home > Opnames tweede seizoen ‘Beau Séjour’ vandaag gestart in Zeebrugge en bij Belgische marine

Opnames tweede seizoen ‘Beau Séjour’ vandaag gestart in Zeebrugge en bij Belgische marine

Geschreven op 11 juni 2019 om 15:59 door Mario De Wilde

Vandaag starten Eén en productiehuis De Mensen met de opnames van het langverwachte tweede seizoen van Beau Séjour. De fictiereeks, die ten vroegste in 2021 te zien zal zijn op Eén, speelt zich deze keer af in Zeebrugge, onder meer bij de Belgische marine. Gene Bervoets speelt de hoofdrol. Daarnaast bestaat de cast bijna volledig uit West-Vlaamse acteurs met onder andere Lize Feryn, Sam Louwyck, Greet Verstraete en Emilie De Roo. Burgemeester Dirk De fauw: “De eerste reeks was al een schot in de roos. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking voor het tweede seizoen onze stad Brugge in het algemeen, en Zeebrugge in het bijzonder, ten goede zal komen.” Schepen van Toerisme Philip Pierins: “We onderstrepen hiermee graag het toeristische belang van filmproducties voor de stad. De stad heeft hier vanuit het City Film Office veel ervaring mee. We geloven dat deze topserie een positief effect zal hebben op de aantrekkingskracht van de deelgemeente naar potentiële bezoekers.”

Het concept van het vorige seizoen blijft ongewijzigd, het hoofdpersonage onderzoekt zijn eigen dood, maar de omgeving, verhaallijnen en personages zijn volledig nieuw. Beau Séjour is ditmaal geen hotel maar wel de naam van een zeilboot. Gewezen marinecommandant Maurice (Gene Bervoets) ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van de zeilboot Beau Séjour. Hij gelooft niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd en wil zijn familie ervan overtuigen dat er meer aan de hand is. Daarom begint hij zijn eigen dood te onderzoeken. Gene Bervoets (Maurice): “Als acteur word je maar enkele keren in je carrière met een script geconfronteerd waarvan je denkt: dit is het. In Beau Séjour 2 klopt alles. Het schitterend originele idee van het eerste seizoen is zo uitgepuurd dat het een andere dimensie krijgt in deze nieuwe reeks. Het is letterlijk larger than life. Het personage van Maurice is om je duimen en vingers van af te likken. Alles zit er in: het is een zoektocht vol drama, humor, liefde en passie naar de sterfelijke mens, naar jezelf.” Sanne Nuyens (scenarist): “In de kern vertellen we een emotioneel familieverhaal over een man die een tweede kans heeft gekregen om de relatie met zijn gezin te herstellen, maar het is opnieuw een whodunnit met een twist. De kijker kan zich zeker aan beklijvende plotwendingen verwachten.”

Beau Séjour is naar een idee van Bert Van Dael (Beau Séjour, De twaalf) en het scenario is geschreven door Sanne Nuyens (Beau Séjour, De twaalf) en Roel Mondelaers (Welp, Plan Bart). Regisseurs zijn net als in het eerste seizoen Nathalie Basteyns (Façades, Clan) en Kaat Beels (Tabula rasa, Façades, Clan).

Nathalie Basteyns en Kaat Beels (regisseurs): “In tegenstelling tot het eerste seizoen willen we het spannende verhaal vertellen met warme beelden. We zullen onze kijkers laten genieten van de fantastische locaties tijdens een zwoele, hete zomer in Zeebrugge.”

Pieter Van Huyck (hoofd fictie De Mensen): “Het is fantastisch dat we met nagenoeg hetzelfde team kunnen verder bouwen aan de wereld van Beau Séjour. Nog voor de reeks is gedraaid, kunnen we al meegeven dat naast Eén ook ARTE in Frankrijk en Duitsland en NPO in Nederland de reeks zullen uitzenden.”

Het eerste seizoen haalde gemiddeld 1,4 miljoen kijkers op Eén, kwam ook in Frankrijk en Duitsland op antenne via Arte en was wereldwijd te zien op Netflix. De opnames van het tweede seizoen lopen nog tot eind november.

Foto Netflix België

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.