Home > Opnames The Last Front, het filmdebuut van Julien Kerknawi, dit najaar in Kortrijk

Opnames The Last Front, het filmdebuut van Julien Kerknawi, dit najaar in Kortrijk

Geschreven op 25 augustus 2022 om 08:01 door Mario De Wilde

De Gentse regisseur Julien Kerknawi gaat dit najaar van start met de opnames van zijn filmdebuut en oorlogsdrama ‘The Last Front’. Hoewel de productie volledig Vlaams is, zijn zowel cast als crew sterk internationaal samengesteld met namen als Iain Glen (Game of Thrones), Sasha Luss (Anna) en de Vlaamse topacteur Koen De Bouw. De film speelt zich af in Vlaanderen aan het begin van de Eerste Wereldoorlog, maar focust niet op politieke spelletjes en loopgraven. Centraal staan de verhalen van Vlaamse gezinnen die moeten vluchten voor de oorlog. De opnames gaan dit najaar van start en vinden deels plaats in onze stad.

“Via ‘The Last Front’ plaatsen we Kortrijk niet alleen in België, maar ook internationaal in de kijker. De film gaat in avant-première in onze stad en zal toeristen wereldwijd laten proeven van de unieke plekjes die we te bieden hebben. Het Begijnhof dat werelderfgoed is, komt al in de openingsscène in beeld, maar de filmcrew strijkt ook neer in onze middeleeuwse raadskelder op de Grote Markt en twee weken lang op Heule-Watermolen. Het is voor ons een uniek platform om een toeristische meerwaarde te creëren voor Kortrijk en haar deelgemeenten”, aldus Ruth Vandenberghe, burgemeester

“Ook het Kortrijkse erfgoed zal een rol spelen in de film. Er zijn scènes gepland in het begijnhof, een stuk werelderfgoed dat tot de verbeelding blijft spreken en in de raadskelder onder het historische stadhuis op de Grote Markt. We geven de filmcrew trouwens ook onderdak in een historisch pand in de binnenstad”, voegt Philippe De Coene, schepen van Onroerend Erfgoed, er aan toe.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.