Home > Open Monumentendag ‘XL’ in Brugge. Site Ter Potterie opent zondag de deuren en feest in stijl

Open Monumentendag ‘XL’ in Brugge. Site Ter Potterie opent zondag de deuren en feest in stijl

Geschreven op 7 september 2022 om 15:24 door Mario De Wilde

Komende zondag 11 september is het in heel Vlaanderen Open Monumentendag. Tal van historische locaties en sites openen de deuren voor het grote publiek. Op de site van Ter Potterie in hartje Brugge maken ze er meteen een tweedaagse van.
Een tuinfeest op zaterdag 10 september, een ‘opendeur’ voor de Open Monumentendag op 10 én 11 september: dat komt er dit weekend aan op de site van Onze-Lieve-Vrouw Ter Potterie in Brugge. Bezoekers die het historische hospitaal en de bijbehorende kerk komen bezoeken, ontdekken meer dan louter de historische architectuur.

Ann VANDYCKE, hoofd technische dienst Mintus: “Naar goede gewoonte zetten we bij Ter Potterie de deuren van het voormalige hospitaal, het klooster en de kerk open. Mensen kunnen er terecht op zaterdag en zondag van 14u tot 18 en op zondag van 10u tot 13u. De historische gebouwen dateren van de dertiende tot de achttiende eeuw en vertellen een geschiedenis die helemaal draait om ‘zorg’. Op dezelfde site bevinden zich ook ons Mintus-woonzorgcentrum Ter Potterie en De Nieuwe Notelaar, een voorziening voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel. Anno 2022 schrijven we verder aan een eigentijds zorgverhaal dat elke bezoeker zal inspireren.”

De extra feestelijke toets tijdens het Open Monumentenweekend komt er met de hulp van het team animatie van WZC Ter Potterie, in het nabijgelegen buurtpark. Ze organiseren een tuinfeest op zaterdagnamiddag waar iedereen welkom is.
Fernand MUS, directeur WZC Ter Potterie: “Om 14u30 is er een optreden van Koninklijke Muziek Maatschappij Poldergalm uit Dudzele, om 16u zijn De Verloren Diva’s te gast. Deze stemmige travestie-act is een aanrader voor jong en oud. We voorzien doorlopend kinderanimatie, er is een bar en een cocktailbar. Wie honger heeft, kan hapjes kopen aan de foodtrucks.”

Schepen Pablo ANNYS: “We heten iedereen welkom op dit ‘Open Monumentenweekend’. Het is de bedoeling dat de bezoekers een stuk Brugse geschiedenis ontdekken en connecteren met de buurt. Met een tuinfeest op maat geven wij alvast de voorzet. Wie nog niks op de agenda heeft staan komend weekend, nodigen we uit om de site van Ter Potterie te verkennen en te genieten van een ontspannende namiddag met een typisch Brugse toets.”

 

OPEN MONUMENTENDAG
Site Onze-Lieve-Vrouw Ter Potterie
10 september – 14u tot 18u
11 september – 10u tot 13u / 14u tot 18u

TUINFEEST
Buurtpark WZC Ter Potterie (Peterseliestraat)
zaterdag 10 september – 14u tot 18u30

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.