Home > Op zaterdag 3 september is het fandag van de Belgian Cats in winkelcentrum K in Kortrijk

Op zaterdag 3 september is het fandag van de Belgian Cats in winkelcentrum K in Kortrijk

Geschreven op 24 augustus 2022 om 13:01 door Mario De Wilde

Op zaterdag 3 september maken de Belgian Cats hun opwachting in K in Kortrijk. Dit om hun fans te begroeten in de stad die hen zo’n warm thuisgevoel geeft en waar de nationale ploeg al heel wat successen behaalde. Om 14 uur is er een spelersvoorstelling, gehost door Linde Merckpoel. Daarna wordt er tijd gemaakt voor een meet & greet met de fans. Verder zullen er ook tal van nevenactiviteiten plaatsvinden, zoals een photobooth, een fanshop en een shooting contest. Het einde van de fandag is voorzien omstreeks 17 uur.

Sportcampus Lange Munte thuishaven van de Belgian Cats
De ploegde speelde al heel wat internationale wedstrijden in de Sportcampus Lange Munte en Ann Wauters was als Kortrijkzane vele jaren de vaandeldraagster. Inmiddels zijn de Belgian Cats internationaal gegroeid en hebben ze zich al getoond in de beste competities als een te duchten tegenstander. Hun opgemerkte aantreden op de Olympische Spelen zorgde ervoor dat het damesbasketbal in België een serieuze boost kreeg. De nieuwe generatie toonde al klaar te staan voor nieuwe successen.

Oefenwedstrijden tegen China en Frankrijk
In deze voorbereidingsperiode staan er 2 oefenwedstrijden op het programma in Kortrijk, een opportuniteit om de speelsters aan het werk te zien. Op 26 augustus wordt er geoefend tegen China (FIBA 7) en op 4 september tegen vice-Europees kampioen Frankrijk (FIBA 6). Die laatste oefenwedstrijd geldt als uitwuifwedstrijd vooraleer het team afreist naar Australië waar de Belgian Cats het WK spelen tussen 22 september en 1 oktober.

Tickets voor deze oefenwedstrijden zijn verkrijgbaar www.basketballbelgium.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.