Home > Op paasmaandag 1000 gratis ijsjes bij opening Cremerie François in Knokke

Op paasmaandag 1000 gratis ijsjes bij opening Cremerie François in Knokke

Geschreven op 14 april 2019 om 17:49 door Mario De Wilde

Geen eieren maar 1000 gratis bollen op paasmaandag. Over een week, paasmaandag 22 april, opent Cremerie François, het bekende ijssalon uit Sint-Niklaas en tevens het oudste van België, een verkooppunt aan in Knokke-Heist. Om de start van de nieuwe zaak te vieren geeft François op paasmaandag 22 april maar liefst 1000 gratis ijsjes weg aan het gloednieuwe ijssalon in de Dumortierlaan. Wie ooit proefde van het ambachtelijk ijs weet: it’s finger lickin’ good! Cremerie François is een gevestigde waarde voor liefhebbers van ambachtelijk gedraaid roomijs. Het is één van de weinige ijssalons waar de rauwe melk nog traditioneel in eigen huis wordt gepasteuriseerd. Het recept van founding father François uit 1928 is nog steeds de basis van het succes.

Verrassende combinaties

Met de jaren werd de kaart wel uitgebreid met meerdere ijssoorten en legendarische coupes. Naast de klassiekers serveert François de meest verrassende combinaties zoals een coupe Esprit d’Orange (pistache-ijs, gemarineerde aardbeien met appelsienenlikeur van Brouwerij Verhofstede, verse munt en zwarte peper) of – een referentie naar de bakermat – een coupe Saint-Nicolas (vanille-ijs, gemarineerde verse ananas met Saint-Nicolas-likeur van Brouwerij Verhofstede en verse munt). Knokke-Heist en Cremerie François, dat wordt ongetwijfeld een coup(e) de foudre. Hier
kan men zowel binnen als buiten genieten van het (h)eerlijke ijs en zal er deze zomer in Knokke zelfs vanaf 8u30 een koffiekoek of croissant geserveerd worden. In het ijssalon is er binnen plaats voor een 30-tal klanten en ook op het terras is er plaats voor 20 personen.

Cremerie François, Dumortierlaan 113, 8300 Knokke-Heist

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.