Home > Op de rode loper in Langemark-Poelkapelle voor deze Mr Proper van € 140.000

Op de rode loper in Langemark-Poelkapelle voor deze Mr Proper van € 140.000

Geschreven op 24 oktober 2023 om 07:13 door Mario De Wilde

Met de aankoop van de veegmachine is in Langemrk-Poelkapelle ook een veegplan opgemaakt dat ervoor zal zorgen dat er vanaf nu systematisch geveegd kan worden op het eigen grondgebied. Elke deelgemeente zal voortaan één maal per maand de veegmachine over de vloer krijgen. Bij evenementen zoals kermissen en sportwedstrijden wordt extra geveegd. Het vegen is seizoensgebonden, bv. bij bladerval in de herfst zal extra geveegd worden, tijdens de wintermaanden zal er minder geveegd worden.

In het verleden werd bladerval bv. rond de markt in Langemark en speelpleinen manueel opgeveegd. Ook beschikt de technische dienst over een veegwals, gevestigd aan een tractor, maar de veegwals verzamelt het vuil niet en veegt het enkel naar de kant van de weg. Sporadisch werd tenslotte een externe firma ingehuurd voor het vegen voor en na evenementen.

De nieuwe veegmachine verzamelt het vuil in een opvangbak. Ook zwerfvuil dat op straat ligt, zal mee geveegd worden. Nieuw: ook fietspaden (van minstens 1 m 20 cm) kunnen voortaan geveegd worden. Meer nog, overwoekerend kruid van de grasbermen zal aan de hand van een metalen veegborstel kapot geborsteld worden, waardoor deze fietspaden niet meer zullen overwoekeren.
De aankoop van de veegmachine is goed voor een investering van 140.000 euro.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.