Home > Oostendenaar Stijn Deschacht strikt Willem Hiele voor 50ste podcastaflevering Over Eten

Oostendenaar Stijn Deschacht strikt Willem Hiele voor 50ste podcastaflevering Over Eten

Geschreven op 30 maart 2022 om 09:48 door Mario De Wilde

Aan de vooravond van het eerste Oostendse Podcastfestival op 1 en 2 april, pakt Oostendenaar Stijn Deschacht uit met een bijzondere aflevering van zijn podcast Over Eten. Speciaal voor de 50ste aflevering kon hij topchef Willem Hiele strikken voor een intrigerend gesprek over filosofie, idealisme en… surfen. De podcast aflevering met Willem Hiele is te beluisteren vanaf 31 maart.

Podcasts zitten in de lift. Er wordt meer geluisterd, je kan zelfs een postgraduaat podcasting volgen aan de Arteveldehogeschool en er is komend weekend een heus podcastfestival in Oostende. Oostendenaar Stijn Deschacht (37) lanceerde zijn podcastreeks Over Eten in 2019. In Over Eten gaat Stijn in gesprek met interessante stemmen uit de voedingssector. Dat gaat van producenten, handelaars, marketeers tot topchefs; allemaal mensen met een boeiend verhaal en een passie voor eten. Oesterkweker, kaashandelaar, wijnmakers, tequila-expert, toppers uit de Belgische gastronomie zoals Martijn Defauw of Thijs Vervloet… ze krijgen allemaal een plaats in de reeks.

Stijn Deschacht werd gebeten door lekker eten toen hij als tourmanager de wereld rondreisde met metalbands. Vandaag werkt hij als kok in Bar Bulot van de Hertog Jan groep in Brugge. Als podcastgast was hij zelf al te horen in het bekende Welcome To The AA waar hij zijn kennis over hot sauce deelde en daarnaast maakte hij ook voor stad Oostende een podcastaflevering over het muzikale verleden van de stad.

Deze week lanceert Stijn de 50ste aflevering van Over Eten. Een feestelijk moment dat hij viert door een topgast te strikken: Willem Hiele. De topchef opent binnenkort in Oostende/Oudenburg zijn nieuwe restaurant. “Het werd een gesprek over filosofie, idealisme en biedt een blik in het hoofd van de creatieve ziel die Willem Hiele is”, vertelt Stijn. “Hoe wordt een menu opgebouwd, waar blijft hij inspiratie vinden, hoe zorgde surfen ervoor dat hij de wereld rond zich anders bekijkt? Antwoorden die Willem Hiele biedt in een lang, boeiend gesprek.”

Willem Hiele is een kind van de zee en een kok met passie voor terroir. Hij ontdekte zijn liefde voor lekker eten als bakker en hij ontwikkelde zich verder als autodidact tot de terroirkeuken. Hij heeft een zwak voor mooie producten en lokale leveranciers. Voor dit alles werd hij dan ook al meermaals bekroond: in 2017 werd hij ‘ontdekking van het jaar’ door Gault & Millau, maar hij kreeg ook nog de ‘Restaurant Philosophy Award’, ‘Innovatieaward’ en drie koksmutsen van diezelfde organisatie in de daaropvolgende jaren.
Hij kreeg een vermelding in de OAD Top European Restaurants, de 77e plaats in de top 100 van World’s 50 Best Restaurants en kreeg als kers op de taart zijn eerste Michelinster. Willem Hiele sloot de deuren van zijn vissershuisje in Koksijde in december 2021 en richt zich op de opening van zijn nieuwe zaak in Oostende-Oudenburg dit voorjaar.

De podcastaflevering met Willem Hiele is te beluisteren vanaf 31 maart. Meer informatie vind je via www.overetenpodcast.be of via facebook.com/overetenpodcast of instagram.com/overetenpodcast. Nieuwe afleveringen komen tweewekelijks uit op donderdag en zijn te beluisteren via elke podcast app zoals Apple Podcasts, Spotify of Stitcher, maar ook via de website van Over Eten.

https://www.overetenpodcast.be

1 reactie

Dirk Rondelez
Geschreven op 2022-03-30 14:37:25
Ik ga de podcast zeker beluisteren. Een paar jaar geleden ben ik daar gaan eten met mijn echtgenote. Het was een verassingsmenu. En één van de gerechten was een haas die in Pollinkhove geschoten was en de hele week aan gewerkt was. Dat verhaal kam hij zelf vertellen aan tafel. Schitterend. Een kok met een brein en visie! Heerlijk. Het gerecht en het verhaal.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.