Home > Oostendenaar Rutger Denaet lanceert trailer van kortfilm ‘De Laatste Dagen’

Oostendenaar Rutger Denaet lanceert trailer van kortfilm ‘De Laatste Dagen’

Geschreven op 31 december 2018 om 09:12 door Mario De Wilde

Rutger Denaet en Elias Smekens lanceren morgen hun trailer van de aankomende kortfilm ‘De Laatste Dagen’. Beiden laten in de kortfilm zien hoe broos het leven kan zijn en hoe snel het allemaal kan afgelopen zijn. Het verhaal werd geschreven door Elias Smekens (rechts), bekend als programmadirecteur van NRJ-radio en vroeger programmamaker bij Qmusic, MnM en Radio Donna. Op zijn twaalfde maakte hij zijn debuut op de radio in het programma ‘Dagboek van een bronstige neushoorn’ op de Antwerpse zender Radio Centraal. De start van zijn nationale radio carrière dateert van 2005. In 2018 verruilde Smekens Qmusic voor de nieuwe radiozender NRJ. Via een oproep op de radio kwamen Rutger en Elias in contact met elkaar in contact. “Ik had een verhaal geschreven, gebaseerd op een liedje uit mijn album. Ik ben ook muzikant en ben bezig aan een eigen album. Een van de liedjes op het album heb ik uitgewerkt tot een kortfilm. Ik wou het verhaal verfilmd zien. Ik vertelde dat op de radio dat ik daar mee bezig was en Rutger reageerde daar op. Zo ging de bal aan het rollen”, vertelt Elias. “We spaken een eerste keer af in Antwerpen-Centraal en de klik was er meteen. Samen strikten we enkele van Vlaanderens topacteurs. We hebben er een jaar lang aan gewerkt.”

Filmfestival Oostende

Oostendenaar Rutger Denaet (21) (links) is een veelbelovend beginnend regisseur. Rutger mocht vorig jaar met zijn kortfilm ‘Anders’ in première gaan op Filmfestival Oostende. Met de film wou hij het taboe rond “anders” geaardheid doorbreken. De film werd met open armen onthaald door pers -en publiek. Loes Van den Heuvel verbond haar meterschap aan de kortfilm. Denaet volgde in zijn jeugdjaren les in basisschool Stene in Oostende. De middelbare school doorliep hij in K.A. Pegasus. Daar volgde hij tot het vijfde jaar de richting ‘Humane Wetenschappen’. Rutger verdween even uit het schoolcircuit door enkele persoonlijke gebeurtenissen. Nadat hij de draad terug op pikte volgde hij audiovisuele vorming in de Kunstacademie van Brugge. Hij vond er zichzelf terug en dat weerlegt hij ook in zijn films. Door een bundeling van zijn levenservaringen in verhalen, creëert hij waarheidsgetrouwe films die op zijn minst gezegd, een emotionele impact nalaten. ‘De Laatste Dagen’ kon rekenen op een topcast met Johny Voners, Camilia Blereau, Door Van Boeckel, Elke Van Mello, Lander Smekens, Wouter Hendrickx, Loes Van den Heuvel en Peter Gorissen. De opnames vonden plaats in Oostende, de thuishaven van Rutger. ‘De Laatste Dagen’ vertelt het verhaal van de gepensioneerde boswachter André (rol vertolkt door Johny Voners) die denkt dat het leven opnieuw in handen heeft. Plots slaat het noodlot toe en blijkt dat hij helemaal niets zelf in handen heeft. Wat een aangename episode aan het eind van zijn leven had moeten worden, verandert al snel in een ware nachtmerrie.

De trailer van de film is vanaf dinsdag 1 januari te bekijken via www.rutgerdenaet.com of via https://www.facebook.com/kortfilmdld.

De première van ‘De Laatste Dagen’ is voorzien in september 2019.

1 reactie

Fabiola Depoorter
Geschreven op 2019-01-02 10:46:59
De trailer ziet er alvast veelbelovend uit. 'k Ben trots dat het in Oostende gefilmd is en trots dat een jonge Oostendenaar dit aandurft. Keep on going zou ik zeggen. Smaakt naar meer.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.