Home > Oostende wil Noordzeeaquarium nieuw leven inblazen en zoekt uitbaters daarvoor

Oostende wil Noordzeeaquarium nieuw leven inblazen en zoekt uitbaters daarvoor

Geschreven op 1 juli 2022 om 14:16 door Mario De Wilde

Oostende wil nieuw leven blazen in het Noordzeeaquarium. Daarom lanceert de Stad een oproep naar kandidaat-uitbaters voor de renovatie en uitbating van het aquarium. Na een grondige renovatie kan het pand een ReCa-bestemming krijgen.
Het Noordzeeaquarium
Het Noordzeeaquarium is een gebouw met een rijke geschiedenis. Het werd in 1957-1958 gebouwd als garnaalveiling. Sinds 1977 huisvestte het gebouw het Noordzee-aquarium dat midden 2019 noodgedwongen zijn deuren sloot. Het Noordzeeaquarium is een uniek stadsgebouw met heel wat troeven op een fantastische locatie, en een boeiende geschiedenis. Het pareltje krijgt een grondige renovatie én een nieuwe, kwaliteitsvolle invulling. Het aquarium wordt opnieuw een visitekaartje voor de stad.

Renovatie en ReCa-bestemming
Stad Oostende wil het gebouw via een openbare oproep in concessie geven. Het is de bedoeling dat de concessionaris het gebouw vooraf grondig renoveert rekening houdend met de erfgoedwaarde van het pand. Op termijn kan de locatie dan een ReCa-bestemming krijgen die zo door de concessionaris op een kwalitatieve manier kan worden uitgebaat.

Oproep naar kandidaat concessionarissen
Kandidaat-concessionarissen kunnen een uitgebreid infodossier opvragen en kunnen ook een plaatsbezoek inplannen. Alle bijkomende informatie en gedetailleerde voorwaarden op www.oostende.be/noordzeeaquarium.a

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.