Home > Oostende verwelkomt zondag 2000 durfallen in Neptunus Run

Oostende verwelkomt zondag 2000 durfallen in Neptunus Run

Geschreven op 8 november 2018 om 17:35 door Mario De Wilde

Aanstaande zondag trotseren 2000 deelnemers wind, zand, water en nog 21 andere obstakels op en rond het imposante Fort Napoleon tijdens de Neptunus Run. Voor de laatste manche van de KBC Spartacus Series 2018 zijn er vijf nieuwe obstakels. Inschrijven kan nog steeds via www.kbcspartacusseries.be. Het eerste obstakel dat de deelnemers voorgeschoteld krijgen, Rafts, is meteen al een van de nieuwe. In 7 raftboten moeten de deelnemers met z’n tienen al peddelend 200 meter overbruggen en aanmeren aan een ponton. Daarom zijn de startwaves voor deze Neptunus Run beperkt tot 70 deelnemers. Elke vijf minuten vertrekt een nieuwe wave.

Nieuwkomer

Een andere nieuwkomer is The Floor is Lava met een passage van 50 meter over verschillende attributen zoals houtblokken en balken, maar ook matrassen en trampolines. Bij de KBC Spartacus Series primeert de groepsgeest en net die is nodig bij Dig It. Slechts een enkeling zal alleen een plateau vol zand willen scheppen waardoor het gewicht van de constructie verplaatst en een bel rinkelt. Op het Vuurtorendok-Zuid komt, obviously, de Firetower. Onze deelnemers klimmen 6 meter omhoog om af te dalen via een brandweerbuis. En dan eren we de god naar wie we deze run noemden met A Touch of Neptunus. In de branding wacht Neptunus himself voor a touch of prosperity. Voor bijna 500 deelnemers is de Neptunus Run het zesde event van de KBC Spartacus Series waaraan zij dit jaar deelnemen. Zij kronen zich zondag tot ‘Spartacus Hero’ en ontvangen een extra medaille. Zij zijn herkenbaar aan de Spartacus sportzak die ze aan het begin van het seizoen kregen.

Inschrijven kan nog

Wie er zondag nog bij wil zijn, kan nog steeds inschrijven. Online t.e.m. zaterdag 10 november of zondag ter plaatse in Duin & Zee vanaf 10u. De toegang tot het evenement is gratis. Iedereen kan komen supporteren of een kijkje nemen naar de spectaculaire hindernissen.

PRAKTISCH

Zondag 11 november

Event site: Sportterreinen Duin & Zee, naast Fort Napoleon

www.kbcspartacusseries.be

www.facebook.com/spartacusseriesBE

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.