Home > Oostende presenteert vernieuwde Hoeveroute met unieke podcast

Oostende presenteert vernieuwde Hoeveroute met unieke podcast

Geschreven op 28 maart 2022 om 11:03 door Mario De Wilde

De stad Oostende lanceert een gloednieuwe editie van de Hoeveroute. Een infobrochure en een unieke podcast van Ronald Verhaeghen nemen je mee op een fietstocht door de polders en langs de Oostendse boerderijen. Oostende is misschien wel dé Stad aan Zee, maar naast strand en zee, vind je er nog heel wat andere troeven. De groene polders vormen een belangrijk stuk natuur dat minstens evenveel aandacht verdient. In de polders zijn er heel wat landbouwbedrijven die je met de Hoeveroute, een fietstocht van 29 kilometer, kan ontdekken. De landbouw in Oostende is divers en bestaat uit groenteteelt, gras- en akkerland, melkvee, runderen, varkenshouderij en er is ook hoevetoerisme.

Nieuwe route, brochure en infopanelen
Deze fietstocht door de polders en langs de Oostendse boerderijen werd voor het eerst gepubliceerd in 2000 en is sinds kort weer vernieuwd. Er is een gloednieuwe brochure, maar ook de informatiepanelen aan de hoeves zelf en de panelen met gedichten uit de wedstrijd ‘Vers van het land’, kregen een update.

De vernieuwde Hoeveroute zet niet alleen de landbouwers en de polders in de kijker. Het initiatief past ook perfect in de voedselstrategie van Oostende, ‘Oostende Oogst’ en het Europees project Foodshift 2030, waarin de nadruk ligt op lokale voedselproductie en korte keten.

Podcast door Ronald Verhaegen
Producer en Radio 1-stem Ronald Verhaegen ging langs bij de boeren en verzamelde heel wat verhalen en leuke anekdotes. Hij goot alles in een mooie podcast die je vanaf april zal kunnen beluisteren voor, tijdens of na je fietstocht door de polders. Muzikant Ben Venesoen componeerde speciaal voor deze podcast een unieke soundscape.

Ronald Verhaegen: “In de podcast komen enkele boerderijen rond Oostende aan bod: de Paalsteenhoeve, Nieuwenhove, de Noordhoeve en de Biopluktuin. Ik praat met de boeren over hun bedrijf en over hun band met Oostende en de Oostendse geschiedenis. Een van de boeren heeft ooit een reliek uit de tijd van het Beleg van Oostende, begin 17de eeuw, gevonden op zijn erf.” Je kan de route volgen aan de hand van de kaart en de zeshoekige bewegwijzering. Je vindt de kaart én de podcast online via www.oostende.be/hoeveroute

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.