Home > Oostende maakt zich op voor driedaags carnaval

Oostende maakt zich op voor driedaags carnaval

Geschreven op 6 maart 2019 om 15:49 door Mario De Wilde

Tijdens het komend weekend van 8, 9 en 10 maart kan iedereen meevieren tijdens Carnaval in Oostende! Er werd een bijzonder gevarieerd programma samengesteld met voor ieder wat wils.

Vrijdag 8 maart
Naar jaarlijkse traditie is er vrijdagavond om 19.00 uur de aanstelling van de Prins en Prinses Carnaval in het Stadhuis. Daarna volgt om 20.00 uur een authentieke cimateirestoet met lampionnen richting Groentemarkt. Daar zal Tjannie Carbon verbrand worden. Nadien kan er rond 22.00 uur gefeest worden in de carnavalstent op de Groentemarkt.

Zaterdag 9 maart
Zaterdag is de dag van het Kindercarnaval met een kinderstoet, de verbranding van mini-Tjannie Carbon en een mini-kloeffeworp, georganiseerd samen met de Orde van de Kloeffe. De centrale locatie is de Groentemarkt.

Zondag 10 maart
De Grote Carnavalstoet trekt op zondag vanaf 15.00 uur door de stad en eindigt op het Wapenplein, waar iedereen verzamelt voor de Kloeffeworp. Aansluitend wordt het slot van het Carnavalweekend ingezet in de carnavalstent op de Groentemarkt met verschillende optredens.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.