Home > Oostende juicht: hoogste nieuwkomer Gault&Millau is Haut en HIP-adresje van het jaar is Paroles Paroles

Oostende juicht: hoogste nieuwkomer Gault&Millau is Haut en HIP-adresje van het jaar is Paroles Paroles

Geschreven op 5 november 2024 om 07:13 door Mario De Wilde

In de nieuwe Gault&Millau gids die vandaag werd gelanceerd, zijn maar liefst 5 nieuwe vermeldingen voor Oostende en 2 individuele awards. Haut komt binnen met 15,5 op 20 en is zo de hoogste nieuwkomer van Vlaanderen. Ook Paroles Paroles is nieuw met 12,5 op 20 en neemt de titel van HIP adres mee naar de Stad aan Zee. Andere nieuwkomers voor Oostende: Vincl’O, Maison Annette by chef Vito en Bar Bristol.

HAUT, het hoogste restaurant van Vlaanderen in het gloednieuwe Sky District, scoort als hoogste nieuwkomer in Vlaanderen met 15,5 op 20. Ook hun buren van Paroles Paroles krijgen een vermelding in de prestigieuze gids en worden benoemd tot Vlaams HIP-adresje van het jaar. Beide ambitieuze zaken openden de afgelopen jaren hun deuren en zijn de uithangborden van de groei van Oostende als culinaire bestemming, maar daar stopt het niet bij voor Oostende.

Van 6 naar 19 zaken in de gids

In 2020 waren er 6 adresjes opgenomen in de gids, dit jaar zijn dat er al 19. Nieuwe vermeldingen voor Oostende zijn:

Haut (15,5)
Vincl’O (13)
Paroles Paroles (12,5)
Maison Annette by chef Vito (12,5)
Bar Bristol (12)

Heel wat zaken behouden hun vermelding in de prestigieuze gids:

Storm (14/20)
Marina (14/20)
Lusitania (13,5/20)
Savarin (13,5/20)
Bistro Mathilda (13,5/20)
Brasserie David (13/20)
Belle de Jour (13/20)
Kiss the Chef (13/20)
Mange Tout (13/20)
Brassi (12/20)
Frenchette (12/20)
Rocco (12/20)

Stijgen in de gids:

Willem Hiele (16/20 – stijging)
Café du Parc (12,5/20 – stijging)
Oostendenaar Willem Hiele is met 16/20 en 3 koksmutsen doorgegroeid tot één van de topzaken in België. Ook Brasserie Du Parc ziet hun goede werk beloond met een stijging.

Dit jaar werd ook de legendarische chef en inwoner van Oostende Jean-Pierre Bruneau beloond met een Lifetime Achievement Award. De chef-kok bracht meer dan 60 jaar door in de keuken en drukte jarenlang zijn stempel op de Belgische gastronomie. Ook de komende jaren staan er nog heel wat zaken op de planning in Oostende. Toerisme Oostende vzw zal samen met de stad Oostende blijven investeren in de uitbouw van Oostende als culturele en culinaire hotspot.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.