Home > Oostende gaat strijd tegen vuil dumpen aan met sluikstortlijn en digitale signaalkaarten

Oostende gaat strijd tegen vuil dumpen aan met sluikstortlijn en digitale signaalkaarten

Geschreven op 10 augustus 2020 om 09:35 door Mario De Wilde

Vanaf deze week organiseert Stad Oostende wekelijks netheidsacties waarbij de stadsdiensten nauw zullen samenwerken met de Lokale Politie om sluikstorten daadkrachtig aan te pakken.
Stad Oostende besliste in haar bestuursakkoord om een nultolerantie in te voeren voor sluikstorten. Ook het achterlaten van hondenpoep en sigarettenpeuken valt hieronder. De stadsdiensten werken keihard om onze mooie stad netjes te houden. Zij halen niet alleen het reguliere afval op, maar ruimen ook iedere dag al het achtergelaten afval op. Sluikstorten is nog steeds een groot probleem in Oostende.

Extra infrastructuur
Stad Oostende deed heel wat infrastructurele investeringen om het sluikstortprobleem aan te pakken. Zo werden er extra afvalbakken geplaatst op de gekende overlastplaatsen en alle vuilnisbakken kregen asdoofplaatjes. Er kwamen nieuwe afvalstraten zodat buurtbewoners hun afval ook buiten de reguliere ophaalmomenten kunnen deponeren. Ten slotte worden zelfs onbemande camera’s ingezet om sluikstorters op heterdaad te betrappen.

Gerichte acties
De Gemeenschapswachten zullen de acties in samenwerking met de Lokale Politie uitvoeren. Iedere week zullen er twee afvalzakkenacties plaatsvinden in het centrum en in telkens een andere wijk van de stad. De sigarettenpeukacties worden twee maal per week georganiseerd en zullen plaatsvinden in het centrum van de stad. Heb je een sluikstort opgemerkt? Dit kan je nog steeds gratis melden via de sluikstortlijn op het nummer 0800 92 491 of via de digitale signaalkaarten.

2 reacties

Hoybben
Geschreven op 2022-02-22 10:59:35
Zojuist iemand in de oude Molenstraat 1ste gebouw links vanaf torhoutsesteenweg is iemand 2 vuilzakken komen deponeren met een oranje outen met grijze achterklep met nr plaat 1.BHE.812 BEN nu eens benieuwd of der hier vervolg op komt
EINP Gheysens Jan en EINP Dejonghe Peter
Geschreven op 2021-01-17 17:45:46
Klemskerkestraat evenwijdig met de Kinderboerderij ligt er in de gracht 4 banden van een voertuig.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.