Home > Oostende breidt kortparkeren op 159 plaatsen uit van 20 naar 30 minuten

Oostende breidt kortparkeren op 159 plaatsen uit van 20 naar 30 minuten

Geschreven op 22 mei 2024 om 09:12 door Mario De Wilde

Oostende biedt binnenkort meer mogelijkheden om korte tijd te parkeren in het centrum. Kortparkeren wordt uitgebreid van 20 naar 30 minuten en er komen parkeerplaatsen waar je maximaal 1 uur kan parkeren. Ideaal als je een paar winkels kort wil bezoeken of om iets op te halen.
Niet alle bezoekjes aan het centrum van Oostende duren lang. Onderzoek van een onafhankelijk mobiliteitsbureau toont aan dat twee derden van de verplaatsingen in het historisch centrum te voet of met de fiets gebeuren. Voor de wagen wordt vooral gekozen om twee à drie winkels kort te bezoeken of om iets op te halen.

30 minuten kortparkeren en max. 1 uur parkeren

Om hierop in te spelen, wijzigt Stad Oostende de duur van het gratis kortparkeren van 20 naar 30 minuten. Dat kan al op 159 plaatsen in de stad. Daarnaast introduceert de Stad het shoppingparkeren in het stadscentrum, daar kan je maximaal één uur parkeren. De Stad voorziet 22 dergelijke parkeerplaatsen op de bovengrondse Zeeparking.

Oostende past hiervoor de stedelijke verordening op het parkeren aan. Dit wordt voorgelegd aan de gemeenteraad op 27 mei 2024.

2 reacties

Pauwels lydia
Geschreven op 2024-05-24 10:10:57
Beste zou het mogelijk zijn voor in de franciscusstraat ter hoogte van nr 60 die plaats van ge handicapte eens komen Verfen geziet het bijna niet meer op de grond en er staan veel mensen Zonder kaart Hartelijke dank lydia
Bottu Danny
Geschreven op 2024-05-22 22:55:06
Beste, Ik heb een tweede verblijf in de Zuidstraat nr 20, is het mogelijk om daar ook een parking te voorzien voor kort parkeren zodat wij daar ook gemakkelijk kunnen in- en uitladen, zou voor heel veel mensen die daar een tweedeverblijf hebben super zijn. Mvg Danny

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.