Home > Oostduinkerke mikt op paardenliefhebbers met nieuw ruiterpad

Oostduinkerke mikt op paardenliefhebbers met nieuw ruiterpad

Geschreven op 28 september 2020 om 14:05 door Mario De Wilde

Sinds deze zomer kunnen ruiters voortaan dwars door de duinen tot op het strand rijden in Koksijde. Het nieuwe ruitertraject kwam tot stand door een samenwerking tussen Natuur en Bos en gemeente Koksijde. Ruiters krijgen er met dit pad een uitdagend en prachtig traject bij in één van de mooiste natuurgebieden van Koksijde-Oostduinkerke. Hier vind je ook talrijke adresjes om je paard te stallen voor een kort of lang verblijf.

Zandstranden oefenen een grote aantrekkingskracht uit op paardenliefhebbers. De openheid, de ruimte, de zilte zeelucht. In Koksijde-Oostduinkerke zijn maar liefst 3 maneges waar je je oogappel kunt stallen voor een kort of lang verblijf en van waaruit je fijne strand- en duinwandelingen te paard kunt beleven.

Over het grondgebied van de kustgemeenten De Panne en Koksijde lopen een aantal officiële ruiterpaden – De Westkust-ruiterpaden – die met elkaar in verbinding staan. Ze vormen een netwerk van 3 routes in het mooie duinenlandschap van de kustgemeenten De Panne en Koksijde. Er zijn korte en lange routes die je door de prachtige natuur leiden:

– De 26-kilometer-langeWestkustruiterroute loopt parallel met de kustlijn van De Panne naar Oostduinkerke en zorgt voor een aansluiting met de maneges en het strand. Goed voor enkele uurtjes wandelen!
Op Visitkoksijde.be vind je het overzicht van de maneges, allemaal op 20 à 30 minuten wandelen – te paard uiteraard –  van het strand.

Manege Ter Duinen is een grote manege waar elke week wandelingen plaatsvinden. De stallingen zijn ruim en hebben alle comfort en er is een paddock waar je voor de wandeling al even kunt opwarmen. Je paard kan hier kort verblijven, inclusief volledige verzorging. Heb je geen paard, maar wil je wel eens een wandeling te paard in de duinen beleven, ook dat is mogelijk.

Pensionstal Hacienda in Oostduinkerke is ook een geschikte vakantiestal voor je verblijf aan zee en een ideaal vertrekpunt voor een prachtige wandeling door duinen en strand.

Equibeach in Koksijde biedt van 1 april tot 30 september ook de mogelijkheid tot een short stay vakantie voor uw paard. Ook hier krijgt je paard full service en is alle comfort aanwezig. Lessen zijn mogelijk voor alle niveaus en het maken van strandwandelingen is mogelijk voor gevorderde ruiters, dit alles op reservatie.

Let op: je bereden paard of rijdier moet op de openbare weg, op het strand of op de ruiterpaden van Koksijde herkenbaar zijn aan een persoonlijk nummer op een officieel identificatiedoek, dat zichtbaar is aangebracht op beide kanten van het zadeldoek. Deze persoonlijke nummers zijn te verkrijgen in het toerismekantoor van Koksijde. Voor meer informatie bezoek de site van de gemeente Koksijde voor praktische informatie. In de kustcodex vind je het politiereglement en de men- en ruiterroutes (zie pagina 19 voor Koksijde). Ook op Paardenpunt Vlaanderen vind je algemene informatie over hippisch toerisme aan de kust met interessante links.

Haal je beste paard nu maar van stal en plan een heerlijk uitwaai-verblijf aan zee!
Praktisch:
Toerisme Koksijde-Oostduinkerke
Zeelaan 303
8670 Koksijde
Tel: +32 (0)58 51 29 10
E-mail: toerisme@koksijde.be
www.visitkoksijde.be

2 reacties

Corduant
Geschreven op 2021-11-04 12:58:29
Pouvez vous m envoyer les cartes des westkust- ruiterpaden svp? Merci d avance Corduant Odile 0493/10 43 59
Robberecht Stef
Geschreven op 2021-05-13 15:11:10
Beste Ik heb interesse om dit ruiterpad (Koksijde-Oostduinkerke) eens te bewandelen met mijn paard. Is het mogelijk om mij hier een plannetje en wat informatie over te bezorgen? Alvast bedankt; Met vriendelijke groet Stef Robberecht

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.