Home > Oordopjes bij de hand: voor het eerst strijkt de Gumball 3000 Rally neer in Brugge

Oordopjes bij de hand: voor het eerst strijkt de Gumball 3000 Rally neer in Brugge

Geschreven op 25 mei 2023 om 09:29 door Mario De Wilde

De iconische Gumball 3000 Rally doet op maandag 12 juni voor het eerst in zijn 24-jarig bestaan Brugge aan. Het publiek event op de Grote Markt is vrij toegankelijk en belooft liefhebbers van supercars (én superstars) een heuse bucketlist experience. De Gumball 3000 Rally is een episch avontuur dat Gumballers – en het meest waardevolle wagenpark ter wereld – op een week van Edingburgh naar Montenegro brengt. Het initiatief zamelt geld in voor de Gumball 3000 Foundation, een non-profitorganisatie die verschillende projecten voor jongeren in financieel moeilijke situaties ondersteunt. Het spectaculaire deelnemersveld van meer dan 100 voertuigen omvat een unieke mix van custom classics en futuristische hypercars. Een greep uit de supercars die op maandag 12 juni de Markt van Brugge zullen omtoveren tot Gumball Grid:

Meer dan 100 supercars…
• Lamborghini Sian

• Bugatti Chiron Pur Sport

• Bugatti Chiron Sport

• Lamborghini Huracan STO

• Mercedes AMG GT Black Series

• Porsche 911 992 Turbo S

• Porsche 911 992 GT3

• McLaren 765LT (Coupe & Spider)

• Ferrari 812 (Superfast & GTS modellen)

• Ferrari F8 Tributo (Coupe & Spider)

• 1973 Volkswagen Beetle

Klinkende namen
Naast een unieke rally voor supercars is de Gumball 3000 ook een parade van superstars, met voorop het glamourkoppel Maximillion Cooper, oprichter en gastheer van

Gumball 3000, en zijn vrouw, de Amerikaanse rapper en Grammy-winnaar Eve. Andere bekende namen zijn rapper Bun B, grime legende Dizzee Rascal en producer en Grammy-winnaar Dallas Austin. Bij hen sluit zich een grote groep van beginnende Gumballers aan ​ zoals komieken en influencers van de populaire BBC-mockumentary People Just do Nothing, MC Grindah van Kurupt FM en DJ Beats, naast Harry Pinero, Alhan Gençay en andere internationale celebrities.

En dan zijn er nog de talrijke social media en eSports superstars zoals influencers DailyDrivenExotics, Shmee150, Mat Armstrong, Mark McCann, Pitstop Podcast die hun avonturen zullen delen op YouTube, TikTok en Instagram met in totaal meer dan 400 miljoen volgers. Het maakt van de Gumball 3000 Rally een event met een wereldwijde exposure.

Spectaculaire wagens in unieke setting
De Gumball Grid van 100+ supercars en supersterren komt op maandag 12 juni in Brugge aan op het officiële lunchcheckpoint. Voor Gumball 3000 en Stad Brugge staat communicatiebureau D’M&S in voor de ontvangst van alle deelnemers en faciliteert het het volledige event op de Grote Markt van Brugge. Fans kunnen er in een schitterend historisch kader van 13 tot 17 uur de Gumballers en hun wagens van dichtbij bewonderen. ​

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.