Home > Ook volwassenen gingen vandaag naar school in Centrum voor Basiseducatie Brugge-Oostende-Westhoek

Ook volwassenen gingen vandaag naar school in Centrum voor Basiseducatie Brugge-Oostende-Westhoek

Geschreven op 1 september 2022 om 15:04 door Mario De Wilde

Niet alleen kinderen en jongeren hebben op 1 september hun eerste schooldag. Ook volwassenen gaan terug naar school. Bij Ligo, Centrum voor Basiseducatie Brugge-Oostende-Westhoek starten dit schooljaar meer dan 3500 cursisten. Daar volgen ze één van de vele cursussen Nederlands, Engels, Frans, ICT, rekenen, rijbewijs of maatschappelijke oriëntatie. Ligo verwelkomt volwassenen die niet lang naar school gingen. De cursisten hebben maximaal een diploma beroepssecundair onderwijs.

Xantha Vansteenkiste, algemeen directeur: “Wij geven lessen in basiscompetenties aan laaggeletterde volwassenen.
1 op 7 Vlamingen heeft het moeilijk met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Een schoolrapport lezen, betalen met de telefoon of formulieren invullen voor het werk is voor deze mensen niet evident. Wij ondersteunen onze cursisten zodat ze sterker staan in de rollen die zij opnemen in hun dagelijkse leven: als consument, als burger, als ouder, als werkzoekende of als werknemer. Zo kunnen zij hun kansen in de sterk veranderende, gedigitaliseerde samenleving vergroten en volwaardig blijven participeren.”

Ligo is dé leerpartner in basiscompetenties. Met leertrajecten op maat ondersteunt Ligo laaggeletterde volwassenen op vlak van communicatieve, numerieke en digitale vaardigheden. Iets voor jou? Bekijk de cursussen op ligo-regiobow.be of bel naar 050/34.15.15 voor meer informatie.

1 reactie

Behaeghel els
Geschreven op 2022-11-26 22:54:43
Ik graag nog cursus volgen met itsme met vriendelijke groeten van ons els Behaeghel.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.