Home > Ook Jong Male promoveert naar tweede provinciale

Ook Jong Male promoveert naar tweede provinciale

Geschreven op 16 mei 2022 om 12:45 door Mario De Wilde

In de luwte van het grote titelfeest van Club Brugge wist ook Jong Male bij Brugge zich een plaatsje hogerop te veroveren. Dat gebeurde na een spectaculaire 1-5 overwinning tegen de buren  uit Ruddervoorde. Jong Male had vorige week ook al de thuiswedstrijd gewonnen. Ruddervoorde bakte er in de terugmatch werkelijk niets van. De 0-2 voorsprong voor de bezoekers aan de rust via twee keer Van De Water was dan ook verdiend. Na de herneming dikte De Swarte (2x) en Masselus de cijfers voor de groenwitten nog verder aan. Kenny Rommelaere kon voor de thuisploeg nog in de blessuretijd de eer redden en kon op die manier een zware forfaitnederlaag nipt vermijden. Dolle vreugdetaferelen tot laat op de avond dus in Male. In naam van de vele fans een dikke proficiat aan de medewerkers, spelers en bestuur o.l.v. voorzitter Guido Vandille. In derde provinciale stijgen de zes eindrondefinalisten in de drie reeksen samen met de drie kampioenen nu naar tweede provinciale. Het gaat dus om Beselare, Geluveld, Male, Lissewege, Winkel B en Bissegem.

DOELPUNTEN: 26’ en 45’ Van De Water 0-1, 0-2, 70’ De Swarte 0-3, 75’ Masselus 0-4, 76’ Rommelaere 1-4, 90+1’ De Swarte 1-5.