Home > Ook Jean-Marie Pfaff, Peter Van de Veire en Julie Vermeire op Kamping Kitsch Club

Ook Jean-Marie Pfaff, Peter Van de Veire en Julie Vermeire op Kamping Kitsch Club

Geschreven op 7 mei 2024 om 12:05 door Mario De Wilde

Het grootste verkleedfestival van de Benelux nodigt op zaterdag 17 augustus ook Jean-Marie Pfaff, Peter Van de Veire, Xandee, Luc Steeno en Julie Vermeire uit in Kortrijk. Intussen verpulvert het anthem van dit jaar, ’t Kortste Eind’ van Jebroer, al meteen in de eerste week alle records. Op de affiche ook dit jaar meer dan honderd artiesten. En daartussen staan alleen maar bekende namen. Uit een rondvraag van vorig jaar bleek dat de bezoekers nog meer beleving verwachten en de vrouwelijke bezoekers van de Kamping graag wat meer vrouwvriendelijke drankjes in het aanbod zien, alsook wat meer aandacht voor de toiletten én de muziek. De organisatie heeft geluisterd: er wordt nog meer randanimatie voorzien, er is rosé en kriekbier en op de line-up enkel de meest gewilde artiesten van het moment, inclusief ‘Hitjes voor Titjes’-podium.

Terug van toch een beetje weggeweest: Xandee. De zangeres scoorde twintig jaar geleden hits met Ay que calor en Life, waarmee ze naar het Eurovisiesongfestival mocht, In de jaren 90 was de zangeres samen met Sergio deel van Touch of Joy. Nu is Xandee klaar voor een comeback.

Dj, radiomaker en presentator Peter Van de Veire staat twee keer op Kamping Kitsch Club. Een eerste keer op het podium van de Mijn Stage, het hoofdpodium van het festival. Een tweede keer op het podium van ‘Hitjes voor Titjes’. Op dat tweede, even notoire podium, zal hij de artiesten ook aan elkaar praten. Peter Van de Veire, de hardst werkende man in de Vlaamse showbusiness.

Om de affiche te vervolledigen, heeft Kamping Kitsch Club ook Luc Steeno uitgenodigd. In de Slager Tente zal hij Ik mis je elke dag, Hij speelde accordeon en Ga dan brengen, hits die gebeiteld staan in het collectief geheugen van iedere Vlaming. Steeno vroeg ons trouwens, geheel terecht, af waarom we hem niet eerder hebben opgebeld om te komen optreden. Op de Mijn Stage staat Jean-Marie Pfaff, de beste keeper ter wereld (sorry Thibaut Courtois). Ook Julie Vermeire (en lief Lau) zijn van de partij en zij kijken nu al uit naar hun optreden: “Ik had al jaren nachtmerries dat ik mijn dj debuut zou maken op Tomorrowland maar nu komt mijn echte droom uit en mag ik draaien op Kamping Kitsch Club, het meest zotte festival, op slechts 5 minuten van mijn woonst. Dus wie weet komen Lau en ik wel in pijama (lacht) wanneer we een uurtje hits voor kids gaan knallen”.

Intussen scheert het anthem van Kamping Kitsch Club hoge toppen. ’t Kortste Eind’ van de immens populaire Nederlandse rapper Jebroer werd in de eerste week meer dan 220.000 keer gestreamd. Op videokanaal YouTube haalde de spraakmakende videoclip 100.000 views. Dat zijn extreme cijfers waarmee Jebroer alle voorgaande anthems het nakijken geeft.

Wie erbij wil zijn wacht best niet te lang. De ticketverkoop van Kamping Kitsch Club loopt als een sneltrein. De voorlaatste wave is zo goed als uitverkocht. Daarna is het enkel nog in een rechte lijn naar een uitverkochte editie. 

Over Kamping Kitsch Club 
De dertiende editie van Kamping Kitsch Club, het grootste verkleedfestival van de Benelux, vindt plaats op 17 augustus op de Lange Munte in Kortrijk, West-Vlaanderen, België. Kamping Kitsch Club begon ooit als een klein vriendenfeestje met honderd aanwezigen in de Kitsch Club in Knokke. Na een arsenaal aan uitverkochte edities in eigen land, gaat ook Nederland overstag voor het over the top anti-festival met een nieuwe editie op 15 juni 2024 in Eindhoven. In december trok de Kamping voor een eerste keer naar Thailand voor een historische editie. Tijdens Kamping Kitsch Club moet je niks minder verwachten dan een groot feest, waar werkelijk iedereen zichzelf verliest in een cocktail van zelfspot, humor en regelrechte kitsch. Er is maar een regel en die is: `Wie niet verkleed is, komt er niet in!

Kamping Kitsch Club, zaterdag 17 augustus 2024, Lange Munte, Kortrijk.  Tickets te koop aan €58 via www.kampingkitschclub.be

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.