Home > Ook in Veurne morgen flink wat plaatsen die je op Openmonumentendag kan bezoeken

Ook in Veurne morgen flink wat plaatsen die je op Openmonumentendag kan bezoeken

Geschreven op 7 september 2019 om 09:19 door Gino Ester

Kunst en Entertainment, dat is het thema van Openmonumentendag dit jaar. Ook in Veurne zijn er heel wat plaatsen die je morgen zondag 8 september kan ontdekken!

Veurne Centrum

Verschillende adressen || www.visit-veurne.be

Bezoek de opmerkelijke plaatsen in de authentieke stadskern: Historisch Stadhuis, Sint-Walburgakerk, Oud gebouw Nationale bank, Hoge Wacht en de Kiosk in het Stadspark. Je kan deze bezoeken van 10 tot 17u. Op iedere locatie snuif je Kunst en Entertainment op. We trakteren jou op een voorstelling, muziek, theater, zang, poëzie … van StAPwest en dit op vaste tijdstippen: 11u, 11.30u, 14u, 14.30u, 15u, 15.30u en 16u. Op www.visit-veurne.bevind je het volledige programma.

Bakkerijmuseum

Albert-I-laan 2, 8630 Veurne || www.bakkerijmuseum.be

Samen met een gids ontdek je de uitgebreide en veelzijdige collectie toestellen en gebruiksvoorwerpen die een functie hadden bij de productie, bewerking en verdeling van brood en banket. Nakeuvelen kan in de gezellige cafetaria met een heerlijk huisgebak of een verfrissend drankje!

Openingsuren: 14u – 17u, een gratis gidsbeurt om 14.30u

Kasteel Beauvoorde

Wulveringemstraat 10, 8630 Veurne || www.kasteelbeauvoorde.be

Kasteel Beauvoorde pakt dit jaar uit met verschillende activiteiten. Ontdek de Vlaamse Meesters door de ogen van jeugdillustratrice Thaïs Vanderheyden. Je kan ook een creatieve workshop met haar volgen! Daarnaast kan je de hippe artistieke Place du Tertre met een Veurnse twist bezoeken en genieten van twee concerten met wervelende jonge bands.

Openingsuren: 10u – 18u

Sint-Karelsmolen

Debarkestraat 8, 8630 Veurne || www.west-vlaanderen.be/erfgoed

De Sint-Karelsmolen is een stenen grondzeiler, een poldermolen uit de periode 1814-1820. Zijn functie was en is nog steeds het oppompen van water uit de lager gelegen Moeren naar de Ringsloot door middel van een vijzel aangedreven door windkracht, het zogenaamde Cobergher-systeem. Het is de enige molen in België die met dat systeem werkt. De Provincie West-Vlaanderen heeft deze unieke molen in erfpacht en investeerde samen met de Vlaamse overheid in de restauratiewerken. Dit jaar draait de molen terug zoals vroeger. Op zondag 8 september kunnen bezoekers, van 10u tot 18u, bekijken hoe dit in zijn werk gaat. Tussen 10u en 15u komen ze er meer te weten over de geschiedenis van de polders, moerduivels en overstromingen.

Openingsuren: 10u – 18u

Foto copyright Toerisme Westhoek

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.