Home > Ook Ieper zet kinderbegeleiders in de bloemetjes op de Dag van de Kinderopvang

Ook Ieper zet kinderbegeleiders in de bloemetjes op de Dag van de Kinderopvang

Geschreven op 12 oktober 2021 om 17:36 door Mario De Wilde

Van 11 tot 17 oktober 2021 vieren we de Week van de Kinderopvang. Een uitgelezen moment om vanuit het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) in Ieper alle medewerkers van de kinderopvang in de bloemetjes te zetten.
Eva Ryde, schepen van Welzijn van Ieper: “Samen maken alle kinderbegeleiders het verschil in het leven van zovele kinderen en ouders en bouwen ze vanuit de kinderopvang mee aan onze toekomst. Kinderopvang is meer dan opvang tijdens de werkuren. Het biedt ontwikkelingskansen, opent een deur op de wereld, vormt een proeftuin voor diversiteit, creëert een ontmoetingsplaats en leerplaats en dat allemaal in een warme en uitnodigende context. De kleine stapjes die daar worden gezet, kunnen doorgroeien in buitengewone sprongen. Vandaar, bedankt aan alle Ieperse toekomstmakers!”
Als thema van de Week van de Kinderopvang werd dit jaar gekozen voor ‘Kleine stapjes, grote sprongen’. Met deze boodschap willen we alle medewerkers in de kinderopvang een hart onder de riem steken en onze waardering tonen voor het fantastische werk dat ze leveren. Niet alleen in deze uitzonderlijke coronatijden maar elke dag opnieuw, jaar in jaar uit, staan zij klaar om kinderen van een fijne en warme opvang te voorzien.
Nieuw: 1 platform voor kinderopvang
Via Opvang.Vlaanderen (www.opvang.vlaanderen/#/ieper) kunnen (toekomstige) ouders zoeken naar een kinderopvang die past bij hun kind. Ouders kunnen via het platform het aanbod doorzoeken, een aanvraag indienen en beheren. Ouders die extra nood hebben aan ondersteuning in hun zoektocht kunnen terecht bij
huisvanhetkind@ieper.be of 057 451 786.

Op de foto v.l.n.r., boven: schepen Eva Ryde, Marleen Vandenberghe (stuurgroep LOK en coördinerend directeur scholengemeenschap CDI, Jena Vanlerberghe (Huis van het Kind Zorgregio Ieper). Onder, v.l.n.r.: Kiara Terryn en Kiara Dobbels (kinderbegeleiders in de nieuwe kinderopvang Casa Kiki. Copyright stad Ieper.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.