Home > Ook Brugge heeft nu tankstation met 2 ultrasnelle laders voor elektrische wagens

Ook Brugge heeft nu tankstation met 2 ultrasnelle laders voor elektrische wagens

Geschreven op 6 maart 2023 om 17:41 door Mario De Wilde

Na Deurne en Sint-Pieters-Leeuw opent energieleverancier Gabriëls ook in Brugge een ultra fast laadstation. Dat bevindt zich op de bestaande site aan het Waggelwater, net buiten het historisch centrum en op een boogscheut van de A11 autosnelweg. Je kan er terecht voor ultrasnel elektrisch laden en klassiek tanken. De uitbreiding past in de strategie van Gabriëls. “Tegen 2026 willen we een 30-tal van dergelijke full-service stations in Vlaanderen operationeel hebben”, aldus het West-Vlaams bedrijf.
Elektrisch laden tegen betaalbare prijzen
Het Gabriëls station aan de Dirk Martensstraat in Brugge beschikt over 2 DC-laadpalen van 300 kW met elk 2 connectoren – de snelste in de directe omgeving. Aan elke paal kunnen dus telkens 2 auto’s tegelijk laden. Afhankelijk van de laadsnelheid van de wagen kan dat variëren van 15 tot 30 minuten. Je betaalt actueel met de Gabriëls laadpas zo’n € 0,69 (incl. btw) per kWh of ongeveer € 25 voor een volle laadbeurt. Daarmee bevestigt energieleverancier Gabriëls zijn reputatie als prijsbreker.

Ignace Gabriëls, bedrijfsleider van Gabriëls tankstations: “Klanten die elektrisch rijden krijgen bij ons de mogelijkheid om hun wagen snel op te laden tegen betaalbare prijzen. Onze stations liggen bovendien op locaties die makkelijk bereikbaar zijn. Zo ligt dat van Brugge op het bedrijventerrein Waggelwater, op minder dan 1 kilometer van de ring en vlak bij de A11 autostrade Brugge-Knokke. Ideaal voor Bruggelingen en voor wie van de kust komt of ernaartoe rijdt. Tegelijk bieden we er alle klassieke brandstoffen aan. Tegen 2026 willen een 30-tal van dergelijke full-service stations in Vlaanderen operationeel te hebben.”

Nog meer laadstations op komst
Het station in Brugge is na Deurne en Sint-Pieters-Leeuw het derde ultra fast laadstation van Gabriëls. De komende maanden komen er naast de reeds actieve in Oostende, Merelbeke, Blankenberge, Kortrijk en Roeselare (centrum) nog laadpalen bij in Erpe-Mere, Harelbeke (centrum) en Zottegem. Alle locaties zijn strategisch gekozen en liggen langs drukke invalswegen in de buurt van steden. Dat maakt ze vlot toegankelijk voor zowel pendelaars als mensen die in de omgeving wonen.

Gratis laadpas en app
Om gebruik te maken van hun laadfaciliteiten biedt Gabriëls klanten een gratis laadpas aan. Die werkt op de meeste laadpalen in de Benelux en op heel wat laadpalen in de rest van Europa.

Technische info laadstation Brugge

Hoogspanningscabine:
Capaciteit: 1000 kVA (1500 Ampère) bij 400 Volt
Voorzien van een luifel en shop met 42 zonnepanelen (vermogen: 10 kWp)
Levert stroom aan tankstation

Laadpunten:
2 ultrasnelle laadpalen voor 4 wagens
Capaciteit: 300 kW DC of 2×150 kW als er twee wagens tegelijk aan de paal laden
Verbruik: 466 Ampère (bij vol verbruik)
Bekabeld met 7 kabels van 160 mm2 carré per laadpaal (max. 300 kW)
2 stekkers type CCS 2
Om sneller te kunnen laden, hebben de kabels naar de laadnozzels vloeistofkoeling zodat ze steeds hun vol vermogen behalen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.